18 maj 2018 |  Mat

Wien dag 3

Då var vi inne på dag 3 av vår Wien-resa. Även om vi inte hade något direkt inplanerat så blev det en väldigt fullspäckad men ack så härlig!

Hur gött är det inte med frukost när blodsockret är lite lågt. Alltså, mackor med smör, ost, yoghurt med banan, russin, nötter smakar som guld!!! Så glad att jag hittade glutenfitt bröd i en affär.

Vi tog oss ut i solen för att gå mot u-bahn. Mot Schönerbrunn-slottet!

Vi besökte bland annat Palmhuset där miljön var helt grym. Massa fina växter, palmer, träd osv! När jag blir ”stor” ska jag banne mig ha ett växthus!

Vin och vaniljglass. En så otroligt bra kombo! Slår liksom aldrig fel, haha!

Efter en hel dag, svettiga och trötta i fötterna slog vi oss ner på första bästa ställe för sen lunch. Vi hamnade på en grekisk restaurang där vi bland annat fick Ouzo som fördrink av servitören! Sedan lassades det in en massa god mat

Eftersom jag har så mycket energi gick gänget tillbaka till vår lägenhet och jag drog ut på äventyr där jag bland annat fick några timmar med denna donna. Anna från Wien! Hon har som jag diabetes typ 1 och det vet ni redan då jag gjorde ett inlägg om just detta. Och visste ni, att insulin är dyrare att producera än parfymen Chanel No. 5?! Hur galet

När jag frågade Anna vad hon skulle göra under lördagskvällen nämnde hon en Open Concert som skulle vara himla bra. Det var Vienna Philharmonic Summer Night Concert på kvällen där det beräknades komma ca 100 000 besökare. Det spelades bland annat Romeo & Julia, Strauss, Tjajkovskij m.m.

Då vi inte ätit middag ännu började vandringen till att hitta ett typiskt Österrikiskt ställe, där vi kunde sitta utomhus då vädret var helt fantastisk. Hur gick det? Nja, sådär.

Vi hittade i alla fall till slut en super-mysig restaurang där vi beställde in mat (inte typiskt för Österrike kanske) men det var så skönt att få sitta ner och njuta av vår sista kväll i Wien!

Den här resan får 10/10 poäng! Helt otroligt vad dessa korta resor betyder så mycket. Jag säger det varje gång men vi alla borde göra fler korta små-resor. Att bara få dricka sin morgonkaffe med en helt annan utsikt än hemma (eller jobbet) är så värdefullt. Det ger minnen och lugn i själen. 

Blodsockermässigt gick det hela bra. Det som kändes tråkigt var det glutenfria utbudet men jag klarade mig bra ändå. Jag förbereder mig inte alls (vilket jag kanske borde) men med lite kommunikation med servitörerna och lite fix och trix så brukar det alltid lösa sig med maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram