16 februari 2023 |  Diabetes

Diabetes och ätstörning

Ibland vet jag inte riktigt vad jag gör med mina sociala kanaler, hur jag ska göra för att få ut ett viktigt content/budskap samtidigt som jag vill visa mina dagar osv. När jag fick en ”notis” från LinkedIn, blev jag så otroligt rörd. Lejla har jag lärt känna via DeDoc (den tyska organisationen jag är med i) och vi har fina minnen från olika städer i Europa under diabeteskongresser.

Att jag fortfarande lyfter ämnet kring Diabetes och Ätstörningar är för att jag själv tycker vissa dagar kan vara svåra. Inte som förr när jag var sjuk men kanske lite osäker på mig själv. Idag kategoriserar jag inte mat som bra eller dålig. Jag kan själv bli provocerad över när jag ser hur andra personer kategoriserar mat som ”icke-diabetes-vänligt” eller dylikt. Det är inte ett sätt att få en diabetiker till att få en hälsosam syn på mat. Sen kommer jag aldrig att förbjuda olika typer av maträtter, ingredienser osv. Utan det som fungerar för mig är att äta allt. Lite av allt.

Just detta kan få mig att bli en aning skrämd då jag ser hur andra diabetiker får olika typer av kostråd, ”måsten” som kanske egentligen inte är till någon nytta.

Det är många typ 1:or som har problem med maten, ser svårigheter med att leva tillsammans med en kronisk sjukdom, känner sig hindrad, och jag tror att detta ämne alltid behövs lyftas fram, då och då.

Återigen, blev så glad över denna post och jag behöver ibland lite bekräftelse över det jag gör, då det tar sin tid. Men jag vill lägga ner den tiden på att formulera mig för det är för mig så väldigt viktigt.

Jag vill inte vara tjatig, eller påflugen kring mat, men vill visa att det går att leva ett ganska så fullt normal liv med diabetes utan att det ska bli en hälsofara.

Vad tror/tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram