12 mars 2018 |  Recept

Vegan middag

Hej och god förmiddag!

Har helgen varit bra? Taggad för ny vecka? Min helg har varit toppen och jag känner mig redo och taggad för en ny vecka! Känns nästan som vår i luften!

Jag la ut igår på min instastory delar av min middag som fick väldigt mycket uppståndelse. Så, jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet. Glutenfri, vegansk och satan i gatan god falafel gjord på bland annat zucchini.

Olivolja är ett måste!

Det var första gången jag testade att göra falafel själv, från grunden. Det finns ju miljarder olika recept att utgå ifrån och antar att det går att ha i lite vad man själv tycker är gott. Detta recept är även glutenfritt – för er som är som jag, intoleranta, eller för er som vill välja bort vete ur kosten.

Det du behöver är 1 zucchini, ett paket kikärter, 1 rödlök, 2 dl brödsmulor, 1/2 dl majsstärkelse, olja, salt och peppar.

Riv zucchinin och se till att krama ur vattnet så gott det går. Mixa kikärterna (hade även i en vitlöksklyfta) och blanda tillsammans med zucchinin tillsammans med en hackad rödlök. I med mjölet och brödsmulorna (tog ett glutenfritt bröd som jag bakat själv som hade sett bättre dagar) och ös i med olivolja, salt och peppar. Här väljer ni själva, jag hade även i lite koriander, spiskummin och basilika.

Rulla små bollar och stek i olja!

Så enkelt och väldigt kul att göra. Åt dessa små godingar i glutenfritt pita-bröd med tsatsiki och sallad. Perfekt söndagsmiddag och perfekt att ha ett gäng i kylen att bara värma på nu under veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram