5 februari 2021 |  Diabetes

Vart går gränsen?

Igår hade jag en dejt med min förra kollega och vän, Eva. När jag såg henne gå in på Honey Honey blev jag så glad. Det var länge sen och det har sina förklaringar med ”corren”, måendet osv, ni förstår – livet.

Eva har haft typ 1 diabetes i 53 år (rätta mig om jag har fel, men i många år i alla fall) och det är alltid så kul att höra om hur diabetes skulle ”skötas” när hon var liten. Både kissa i en hink, inte äta någon macka till frukost om kisset visade ”fel” värde och så tog man 1 spruta om dagen.

Eva är ett bevis på att sunt förnuft fungerar alldeles utmärkt. Vi pratade inte bara diabetes men vi båda konstaterade att dagens kontroll är bra men att det kan vara en faktor som inte alltid behöver vara hälsosam.

För vart ska man dra gränsen när det kommer till att kontrollera sitt blodsocker? Behöver man oroa sig?

Jag tror verkligen på att måendet går före, även om det kanske är ett högre blodsocker än vad som är rekommenderat. För mår du bra kan ge fler fördelar än att hela tiden sträva efter ett ”perfekt” blodsocker.

Vi båda tog in caesarsallad, haha, ingen tog något insulin och vi tjötade på tills de stängdevid 20.00 tiden. Så himla trevligt och vi har redan planerat in att ta en aw snart igen (nästa fredag?)

Det var i alla fall dagens höjdpunkt. Jag tycker det är så fint att jag har Eva trots ålderskillnaden.

Idag är det jobb i några timmar till innan jag tar helg! Var ute på en springtur på lunchen och det var så härligt väder! Lite kallt, men fint!

Hoppas ni mår bra och tar hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram