21 juli 2020 |  Blogg

Vänder det nu?

Jag fick igår ringa till röntgen igen då jag inte fått tid till det som kallas för Perkutan. De sprutar in kontrast i slangen som sitter in till njuren för att se att det finns ett flöde. När jag ringde, sa kvinnan i luren att det helt plötsligt hade kommit in ett återbud och det fanns en tid för mig idag 9.30. Jag tackade ja direkt.

Så, idag vara jag på plats på SÖS för att göra just denna kontroll. Jg var nervös så in i bomben och det kändes läskigt. Nu skulle jag få svar om min njure fungerar eller inte.

Med all otur som denna sommar har inneburit för mig kändes det så jäkla skönt när jag tittade upp mot skärmen bakom mig och fick se med egna ögon att kotrasten ”rullade” ut mot min urinblåsa. Jag frågade om bästa sätt att fira detta och fick till svar – ”Bubbel”. Haha!

Med gråten i halsen ringde jag först hem. Min älskade familj som det nog har varit lika tungt för som för mig fick beskedet först. Allt såg bra ut. Jag grät. Glädje tårar. Mötte sedan upp min älskade Kim på fika och chokladboll på Pom och Flora!

Några timmar senare var jag åter tillbaka på SÖS för att byta plåstret. Katetern är fortfarande kvar och min läkare ska gå igenom bilderna på torsdag för att inte göra några snabba beslut nu att ta bort allt. Vilket känns bra men det gör fortfarande ont och sömnen är fortfarande inte alls bra.

Vilket fall som helst så känns det helt sjukt nästan att det verkar finnas ett slut på det som har känts som ett stort mörker. Jag mötte upp min bästis på ett glas vin för att fira. Herregud. Jag vill verkligen inte ta ut något i förskott då det ser ut som att min njure har en ”konstig” form vilket ledde till stoppet och det kan behöva en operation i slutändan trots allt. Eller inte. Vi får se Men lyckan i min kropp att bli av med katetern och få tillbaka min sömn och förhoppningsvis min energi. Jag finner inga ord!

Nu ikväll har jag en drös av överskott på lyckan efter idag och jag ska hem till en killkompis för lite födelsedagsfirande. Det ska bli kul och jag ser fram emot att kunna känna att det ska bli kul att vara social!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Don’t mind the plant behind me that’s about to die - cause it’s pizza time 🫶🏻 my tip is to take half dose before - and the rest a few hours later 💕 ...

I have some things I will never stop doing ✨ keep talking to myself out loud - it clears most things up and helps feelings become clear.
Take breaks. oh my god yes. A few minutes of anything else can make most things come off. And of course, I will continue to challenge myself. Could it be that the next race is already booked? omg, yes who knows 😉 Are you with me? 💕
...

Följ mig på Instagram