7 november 2018 |  Diabetes

Vad är verkligt?

Fasiken vad jag älskar att ni kommenterar! JUST LOVE IT! Jag lägger inte så stor vikt i vad det är för kritik (pro’s lr con’s) men att få bekräftat att ni läser det jag skriver är ju väldigt roligt. Fortsätt!

Jag är medveten om att det kanske kan vara provokativt att läsa om mitt liv och hur bra allt går. Och jag måste ändå poängtera att det mesta som ni ser här inne samt på min instagram är äkta. Det finns inte så mycket som får mig att vilja ta ledigt från jobb och bara stanna hemma i sängen och deppa. Har inte ens tänkt den tanken på väldigt länge.

I torsdags bytte jag från 16 år av användning av insulinpennor till pump. Jag har aldrig ens känt på en pump! Den lilla rackaren som jag fick påkopplad var en känsla som jag aldrig känt förut. En bra känsla. Lite konstigt att mina rutiner med sprutor etc nu skulle ändras/justeras/försvinna. Det jag inte var beredd på var att den tid det tar att faktiskt lära sig något som är så pass viktigt för min överlevnad.

Men som den tävlingsmänniska jag är visste jag att jag skulle klara det. Och det har jag faktiskt gjort. Sen kommer livet också med allt som händer, mycket projekt, texter som ska skrivas, övas in tal, telefonmöte med andra sidan jorden och för att inte glömma: handla mat, träffa vänner, tvätta kläder (undvika att trosorna tar slut i troslådan). Jag tror ni förstår.

I måndags rann det över. Jag var stressad som det redan var med allt nytt och när jag inte fick ut alla nya hjälpmedel på apoteket blev jag ledsen. Det gick inte som jag ville att det skulle gå. Att personen frågade om hur jag mådde i andra sidan luren fick mina tårkanaler att fyllas. För nej, just där och då kändes det tungt. Och det fick vara så.

Timmarna efter tog jag och köpte ett nytt gott te från Paradiset, gick en promenad i regnet (så mysigt) och det slutade med ett bad i havet. Alltså, jag vände hela situationen till något bra och positivt igen. Jag blev mig själv och kan nu se i efterhand att min reaktion var en aning överdriven MEN bra att jag fick ur mig allt.

Jag, som ni redan vet, fokuserar inte på det som inte ger mig något positivt tillbaka. Och det kommer jag att fortsätta med.

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Step 1 - take a deep breathe
Step 2 - rip off the old one
Step 3 - apply the new one
Step 4 - on with the transmitter
Step 5 - activate in the app

Don’t forget to smile and enjoy your week 💙

#Dexcom #Dexcomg6 #ad #DexcomWarrior #t1dlookslikeme #t1d #diabetes #diabetic #sponsor
...

Wait?! What!!!

Yes - Fried Mac n Cheese!

If I were to open a restaurant in the future, fried food would definitely be part of the menu 😉

Think, how much more fun and delicious life becomes when there are no restrictions around food 💙

You need:
200 g grated cheese
100 g cream cheese
1 jalapeno
2 dl cooked macaroni
black pepper and paprika powder

breading
flour
egg
panko

How:
Mix grated cheese with creme cheese and let melt in a pan. Add jalapeno, spices and macaroni.

Roll into small balls, bread and fry! Enjoy ❤️
...

Följ mig på Instagram