29 april 2021 |  Diabetes

Vaccin

Igår anslöt jag mig till ett väldigt spännande möte. Eller, jag lyssnade på en pressrelease där NextCell Pharma meddelade om att professor Per-Ola Carlsson fått godkännande att genomföra en klinisk läkemedelsprövning att behandla barn och ungdomar med typ 1 diabetes med en stamcellsbehandling. Det är spännande att följa och ser fram emot mer detaljer om detta!

Jag skrev på min Instagram att det alltid är ”segt” att höra att om man får diabetes i ung ålder, ”förlorar” man ca 8-10 år. Det är en form av sanning men med det sagt är det så otroligt viktigt att vi blir fler som bidrar till forskning genom att tex lämna bidrag till Barndiabetesfonden!

Idag vaknade jag upp pigg och glad! Egentligen inget som hänt. Borde sen gårdagen vara lite mer stressad då jag tog beslut om att tacka nej till ett jobb. Men, en bra start på dagen med kaffe, nyrostat bröd (kan man säga gammal-rostat?) och juice.

Dagen har fortsatt i samma glans och jag fick precis efter lunch reda på att jag kunde boka vaccination! Den hjärtklappning som kom. Tiderna försvann i ett nafs men nu har jag en tid, på lördag! Nej men alltså hej hej! Som jag har längtat! Äntligen!

Ikväll är det kvällskurs på schemat så ska ladda om igen och för att orka hela kvällen (lite av ett problem då jag är så oerhört kvällstrött haha)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram