5 juli 2020 |  Helg

Uppleva Östergötland

Jag är uppvuxen i Norrköping men har efter idag insett att jag har sett väldigt lite av Östergötland. Idag trotsade vi regnet och hade som mål att åka till Ellen Key’s hem.

Men innan vi kom dit såg jag en skyl (av misstag faktiskt) där det stod chokladfabrik. Så, vi svängde av och kom fram till Narr chokladfabrik.

Lyckan. Jag blev som ett barn igen och en aning ledsen över att själva produktionen inte var igång (söndagar ni vet). Jag fick med en påse choklad hem (lösvikt) samt två burkar choklad till mamma och pappa.

Efter en kaffe och provsmak av chokladen (som förövrigt var JÄTTE god!) kom vi fram till Ellen Key’s strand. Hon var en svensk författare, pedagog, fredsivrare, kvinnosakskämpe och visionär. En fantastisk historia om ni är intresserade!

Vädret? Ösregn. Men det gjorde inte så mycket. Det var så vackert vid vattnet

Ja, jag har haft mer fabulösa dagar… Men, en liten tur senare hamnade vi vid Alvastra Kloster. Det var där som Heliga Birgitta höll hus i ca 2 år innan hon for till Rom. Kul att se hur munkarna levde på typ 300 talet?

Lunch-dags. Vi åkte till något som heter Hästholmen (sexigt namn). Det var där blåsten kom så det blev inte så mycket röj och gluttande på båtarna utan vi gick snabbt in till deras restaurang för mat!

Efter lunchen fick jag värme och energi tillbaka och jag bad snällt mina fotografer (mamma och pappa) att försöka ta en ”snygg” bild. haha. Så kul ändå!

Väldigt glad och nöjd att få ta på mig en tjockare tröja igen 🙂

Eftersom klockan inte var så mycket åte vi förbi den kända rökstenen. Det var tydligen en pappa som förlorat sin son som ställde upp denna. Många som kan tyda runskrift har försökt att tyda vad som egentligen står men ingen har riktigt löst ”gåtan”.

In i bilen igen och mot Vadstena. På vägen stannade vi för att plocka Vallmoblommor som växte som ogräs. De är så fina!

Framme i Vadstena! Solen kom fram och trots storm och regn mellan varven fick vi ändå se delar av Vadstena. Jag kan tänka mig att åka tillbaka dit när det är bättre väder för att njuta av en glass och se mer av staden!

Vi trodde vi skulle åka direkt hem igen men åkte (igen) förbi en skylt där det stod ost…. haha! Så, vi vände runt och körde in för att se! Och, ja! Det var som att komma in en en drömbutik.

Det fanns chark i alla former, ost, kex, olivolja, inredning, mat, restaurang och massa mer! Med oss fick jag en ost och en porslinstallrik! Kvällen är räddad. Ost och kex.

När jag pratade med ägaren, som såg att vi skulle köpa glutenfria kex, berättade han att de köper in kex från England. Men att de har en strykande åtgång. Det finns ett brand som heter ”the fine crackers” som jag kommer försöka beställa lite glutenfria kex ifrån!

Så spännande.

Nu är vi hemma efter en heldag ute och är ganska så trötta. I morgon åker jag tillbaka till Stockholm igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram