23 augusti 2021 |  Snacks

Ugnsrostad rödlök med parmesan och nötter

Till kvällen öppnade jag 1 av de två flaskor vin jag köpte när jag var i Antibes. Om det var gott? Borde köpt fler flaskor.. suck.

Jag har under helgen lagat och ätit så otroligt god mat vilket ni har sett på min Instagram! Fått otroligt många frågor också om recept och jag tänkte att jag börjar med ”lök-tjofräset” som jag nämnde att jag skulle testa efter jobbet i fredags. Passade bra då jag även svängde förbi en lokalhandlare för att köpa salami och goda skinkor!

Det blev en riktig höjdare och passar sjukt bra som sidorätt eller som ett tillbehör ELLER till en tapaskväll 🙂

Du behöver:

Riktigt god salami
3 msk Olivolja
2 msk Vit balsamvinäger
4 rödlökar
4 msk pistagenötter
Små kapris
Citron
Riven parmesanost
Flingsalt
Svartpeppar

Börja med att steka salamin knaprig i en stekpanna tillsammans med olivolja. När den ser klar ut, låt de rinna av på hushållspapper.

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

Blanda olivolja och balsamvinäger i en skål. Skala löken. Skär av toppen och botten av löken. Snitta löken uppifrån och ner i 8 klyftor-men inte ända ner. Vänd de hela men snittade lökarna i olja och vinägerblandningen. Placera lökarna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Täck med aluminiumfolie och baka i ca 20 min på 200 grader. Lägg upp på fat och strössla över rostade nötter, kapris, rivet citronskal, parmesan och krispiga bitar av salami. 

Servera på momangen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram