24 februari 2021 |  Diabetes

Typ 1 Diabetes och sex

Jag vet att det inte alltid är lätt att prata om sex – även utifrån ett diabetessammanhang. Men bara för att något är svårt betyder det inte att det ska svepas under mattan och ignoreras! Ta upp eventuella problem med din läkare eftersom SEX är en VIKTIG komponent i högkvalitativt liv (om du nu väljer att leva ett liv med sex, detta kan absolut diskuteras)

saramobäck

Jag tror att vi alla kan komma överens om att sex är naturligt och sex är bra för dig. Men det jag vill poängtera de bieffekter som kan uppstå mellan diabetes och sex. Både för män och kvinnor.

Många vet inte att diabetes kan vara en orsak till minskad sexlust och lustfullhet, erektionsproblem eller i allmänhet kan påverka sin sexuella funktion negativt.

Vad du borde veta ÄR att det är inget ovanligt och det är möjligt att göra något åt det!

Många kvinnor med typ 1-diabetes upplever vaginal torrhet som ett resultat av höga blodsockernivåer, vilket kan bidra till smärta eller obehag under sex, en svag sexlust, potentiella svårigheter att nå klimax och en generellt minskad sexuell respons. Oavsett om det handlar om förspel eller siktar på The Big ”O”, är ett tips att ha glidmedel i närheten.

Höga blodsockernivåer kan leda till potentiella hinder i sovrummet för män med typ 1-diabetes, vilket kan leda till erektil dysfunktion och en mängd olika problem med utlösning. Dålig blodsockerkontroll kan orsaka nervskador, en katalysator för retrograd utlösning, vilket är vad som händer när sperma rör sig till urinblåsan istället för genom penis under utlösning.

Summan av denna information är att det går att få hjälp. Bara du ber om det! Ingen ska behöva må dåligt över det som är otroligt naturligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram