22 juli 2019 |  Diabetes

Tresiba?

Nu så mina vänner. Jag får en del frågor kring vad jag har för insulin och vad jag rekommenderar. Jag kommer aldrig kunna ge en rekommendation till en annan diabetiker då jag inte är utbildad och inte har kunskap kring just din diabetes.

Men, det jag kan göra är att berätta om hur jag gör och vad jag använder som fungerar bra för just mig.

Jag använde i många år Lantus som jag tyckte fungerade bra. Åren gick och min läkare tyckte att det hade en ojämn effekt på mitt blodsocker. Fick testa att dela upp min dos från 1 g/dag till nu 2 ggr/dag. Jag har sedan jag fick min diagnos tagit mitt långtidsinsulin vid klockan 21 och att nu efter 14 (?) år ta även en dos på morgonen gick sådär. Efter några år med att försöka sätta larm, skriva påminnelse lappa osv bytte jag till Tresiba. Det är ett insulin som sitter kvar i kroppen längre, 72 timmar. Det innebär att om förändringar görs i antal enheter kan det ta upp till 3-5 dagar innan man känner av någon skillnad. För mig passar det utmärkt och jag fortsätter, efter 18 år med diabetes, att ta det runt 21-tiden varje kväll.

Nu är jag så glad att det är varmt och att klänning är en outfit som används nästan varje dag för det gör det mer enkelt att ta insulinet utan att behöva ”dra ner byxorna”. haha! Eller hur, det kan jag inte vara ensam om att tycka?

Just i detta nu håller jag på att packa för fullt. I morgon åker jag till IBIZA och jag är så himla taggad! Det ska bli 5 härliga dagar i Spanien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram