22 juli 2019 |  Diabetes

Tresiba?

Nu så mina vänner. Jag får en del frågor kring vad jag har för insulin och vad jag rekommenderar. Jag kommer aldrig kunna ge en rekommendation till en annan diabetiker då jag inte är utbildad och inte har kunskap kring just din diabetes.

Men, det jag kan göra är att berätta om hur jag gör och vad jag använder som fungerar bra för just mig.

Jag använde i många år Lantus som jag tyckte fungerade bra. Åren gick och min läkare tyckte att det hade en ojämn effekt på mitt blodsocker. Fick testa att dela upp min dos från 1 g/dag till nu 2 ggr/dag. Jag har sedan jag fick min diagnos tagit mitt långtidsinsulin vid klockan 21 och att nu efter 14 (?) år ta även en dos på morgonen gick sådär. Efter några år med att försöka sätta larm, skriva påminnelse lappa osv bytte jag till Tresiba. Det är ett insulin som sitter kvar i kroppen längre, 72 timmar. Det innebär att om förändringar görs i antal enheter kan det ta upp till 3-5 dagar innan man känner av någon skillnad. För mig passar det utmärkt och jag fortsätter, efter 18 år med diabetes, att ta det runt 21-tiden varje kväll.

Nu är jag så glad att det är varmt och att klänning är en outfit som används nästan varje dag för det gör det mer enkelt att ta insulinet utan att behöva ”dra ner byxorna”. haha! Eller hur, det kan jag inte vara ensam om att tycka?

Just i detta nu håller jag på att packa för fullt. I morgon åker jag till IBIZA och jag är så himla taggad! Det ska bli 5 härliga dagar i Spanien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

This is how every Monday should feel and be like 🖤🤍 A party 💃 ...

Följ mig på Instagram