3 mars 2022 |  Mat

Tillbaka till ensamheten

Jag tycker det är svårt att veta vad som är ”rätt” och vad som inte är nu när det är som det är. Krig. Det är märkligt och jag tänker mycket på det, diskuterar mycket om vad som händer, läser och ser otroligt mycket på nyheterna. Följer slaviskt. Precis som när Coronan kom. Men å andra sidan i allt konstigt och hemskt så fortsätter vardagen. Vilket är skönt. Men. Vill inte verka nonchalant.

Det är mycket jobb nu och de kommande veckorna. I tisdag var det styrelsemöte med Barndiabetesfonden och det kommer hända mycket kul i år.

Igår efter jobbet mötte jag upp Emma. Vi, eller jag pratade om ensamheten och om att jag tycker det är jobbigt vissa dagar. Att jag har svårt att sära/separera när tankarna blir för mörka. Har ingen att ”bolla” med. Eller jo det har jag, men då måste jag aktivt höra av mig till någon, ringa upp någon för att dela, vilket jag inte alltid gör.

Jag är tacksam över att jag idag kan prata öppet med mina vänner och familj om mitt mående. Det är skönt att få ur sig sina tankar eller funderingar. Det hjälper. Vi pratade om kriget, om den där paniken när middagen skiter sig och man är så trött att man bara vill gråta och gå och lägga sig, om hur viktigt det är att våga vara sig själv och hur bra livet känns när man börjar inse att vi går mot en mer solig vardag!

Det blev 2 1/2 timma av massa prat innan jag åkte hemåt. Eller inte direkt, jag var och handlade lite mat först. En av de saker jag fick med mig hem var mortadella. Glömmer alltid bort att ta en sväng vid delidisken för det finns så otroligt mycket gott där!

Passade perfekt i morse på en rostad macka. Ricotta, pistagenötter som jag tror har passerat utgångsdatumet (kan de bli gamla?) och lite pecorino. Det var så gott. Och så enkelt!

Idag måste jag gå tidigare från jobbet för att komma i tid till min magnetröntgen. Det är ett pussel med allt som ska göras och alla olika typer av besök men det går bra. Det viktiga som jag känner när det är mycket är att inte glömma bort att äta. Eller att äta vanlig mat. För om magen inte är i synk så kommer det bli ännu mer jobbigt än vad det borde.

Heller inte glömma bort att försöka vara ute lite på dagarna för att få frisk luft osv.

Men det tror jag att ni redan vet – behöver bara påminna mig själv ibland om att inte krångla till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram