5 mars 2020 |  Diabetes

There is NO cure

Jag vet att jag ser otroligt glad och nöjd ut på bilden trots att skylten jag håller upp är seriös. För så är fallet. När jag träffade mina vänner på en ”meet-up” i San Diego var det en tjej som precis blivit diagnostiserad med typ 1 diabetes. Hon och hennes mamma hade dragit igång ett projekt – att visa olika ”statements” om diabetes och i samma veva försöka ta bort stigma och fördomar om typ 1 diabetes.

Jag tycker att det är en helt fantastisk idé och jag vill att detta ska bli globalt! Hennes engagemang är helt otroligt och att få vara en del av den här utvecklingen som pågår är magisk.

Jag började dagen som gårdagen med att besöka Karolinska labbet för att igår ta blodprov och idag återkomma med urin… den lilla detaljen hade jag glömt så det var bara att ställa klockan tidigt för att få det avklarat innan jobbet. För som bilden säger finns det inget botemedel och trots att det inte (än) gör det kommer jag göra allt för att minska riskerna för komplikationer och bli av med att lägga skulden på min diabetes. För trots en hel del bekymmer, vissa dagar mindre andra mer, så kommer jag aldrig att låta min diabetes ta över min vardag och mitt liv. Nu är denna utredning inte egentligen specifikt relaterat till min diabetes men det kan såklart få konsekvenser då hela kroppen hänger ihop!.

Jag lovar att återkomma till er mer när jag själv vet mer. Men så länge kommer jag köra på som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram