5 mars 2020 |  Diabetes

There is NO cure

Jag vet att jag ser otroligt glad och nöjd ut på bilden trots att skylten jag håller upp är seriös. För så är fallet. När jag träffade mina vänner på en ”meet-up” i San Diego var det en tjej som precis blivit diagnostiserad med typ 1 diabetes. Hon och hennes mamma hade dragit igång ett projekt – att visa olika ”statements” om diabetes och i samma veva försöka ta bort stigma och fördomar om typ 1 diabetes.

Jag tycker att det är en helt fantastisk idé och jag vill att detta ska bli globalt! Hennes engagemang är helt otroligt och att få vara en del av den här utvecklingen som pågår är magisk.

Jag började dagen som gårdagen med att besöka Karolinska labbet för att igår ta blodprov och idag återkomma med urin… den lilla detaljen hade jag glömt så det var bara att ställa klockan tidigt för att få det avklarat innan jobbet. För som bilden säger finns det inget botemedel och trots att det inte (än) gör det kommer jag göra allt för att minska riskerna för komplikationer och bli av med att lägga skulden på min diabetes. För trots en hel del bekymmer, vissa dagar mindre andra mer, så kommer jag aldrig att låta min diabetes ta över min vardag och mitt liv. Nu är denna utredning inte egentligen specifikt relaterat till min diabetes men det kan såklart få konsekvenser då hela kroppen hänger ihop!.

Jag lovar att återkomma till er mer när jag själv vet mer. Men så länge kommer jag köra på som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram