13 juli 2022 |  Snacks

Tacos och en magisk majsröra

Jag kan knappt komma ihåg senast jag åt tacos. Det var som att i mitt förra förhållande där söndagstacos var ett måste och gärna ett par gånger till under veckan, blev som att själva grejen med tacos dog hos mig. Några år senare gjorde jag försök i att införa någon form av tacos tradition men vet i tusan hur det gick. MEN! När jag fick syn på denna majsröra kände jag att suget efter tacos kom tillbaka. Vi får se om det blir någon tradition eller inte men jag gillar faktiskt tacos så varför inte 🙂

Majs på en plåt för att rostas!

Mixas sedan med gräddfil och vitlök. Här blev jag något nervös då det absolut inte såg gott ut. Jobbigt när man ska bjuda på något man aldrig gjort förut

Det blev så lyckat. Kunde nästan enbart bjuda på majsröran och tacochips. För så gott blev det!

Du behöver:

4 små burkar ekologisk majs 
2 små vitlöksklyftor
2 dl gräddfil 
Salt & Peppar 
Parmesan

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader och lägg in majsen ca 10-15 minuter. Den ska bli lite lätt rostad men inte bli brun. Ta ut plåten ur ugnen. Mixa ner gräddfil med en stavmixer med majsen i en skål tills röran är ganska slät. Riv ner lite parmesan också. Servera kall eller varm! Supergott i alla fall

Roasted corn sauce:
4 small cans of organic corn
2 small garlic cloves
2 dl sour cream
Salt & Pepper
Parmesan

Do this:

Put the oven at 180 degrees and place the corn for about 10-15 minutes. It will be a little light roasted but not brown. Remove it from the oven. Mix it in a bowl with the sour cream with a handmixer until its quite smooth. I added some parmesan as well 😉 Serve cold or hot! Super yummy anyway 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram