10 augusti 2021 |  Recept

Spansk zucchini recept

Nej NU NI!

Igår blev det en riktigt festlig måndag. Det kan vara så att vi gjorde en av de godaste zucchinirätterna någonsin! Full av smak, lätt att göra och zucchinin får den mest otroliga konsistensen.

Du kan servera den här rätten som en tapasrätt eller som tillbehör. Vi körde på egenfångade kräftor, höstens första och ja, det passade så otroligt bra!

3 msk extra virgin olivolja

2 zucchini (eller en gigantisk som vi hade)

6 vitlöksklyftor

En kruka färsk persilja

havssalt & svartpeppar

Skär zucchinis i tjocka skivor, krydda med havssalt på båda sidor, lägg sedan de i ett durkslag, låt dem vila i 30 minuter.

Hacka under tiden 6 vitlöksklyftor och lägg dem i en mortel, grovhacka  färsk persilja och lägg i morteln, krydda med lite havssalt och ”mortla”. Lägg åt sidan.  

Efter 30 minuter, överför zucchiniskivorna till några pappershanddukar så de blir torra, krydda med svartpeppar på ena sidan.

Värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olja och börja lägga skivorna av zucchini och fritera i omgångar. Du kan vända de efter ca 2-3 minuter för att steka den andra sidan. Lägg de friterade bitarna på pappersduk (för att överflödig olja ska försvinna).

När zucchinin är klar, överför till en serveringsform, sedan med samma panna, sänk värmen, tillsätt olja och vitlök & persilja blandningen, blanda och koka/stek i 25 till 30 sekunder, sprid sedan jämnt vitlöks- och persiljeblandningen över zucchinin, njut!

Så himlens GÖTT! Gör detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram