15 juni 2022 |  Mat

Sommarmingel och en viktig middag

När jag promenerade hem igår i Stockholms ljumna sommarkväll och pratade i telefon gick jag på något väldigt härligt ”rus”. Dagen hade varit så bra, fått mycket gjort och minglet som jag var bjuden på var körsbäret på glassen (säger man så?!). Oavsett vad uttrycket lyder så var det en känsla i hela min kropp som skrek glädje!

Jag rusade efter jobbet till Stor Stockholms Diabetesförening för att delta i deras ”sommarmingel”! Blev snabbt erbjuden lite bubbel och det tackar man inte nej till 😉

Minglade runt lite och pratade om hur vården kan bli bättre och hur patienten måste få höras då det är ”vi” som lever med sjukdomen 24/7.

Sen fick Anders Ekholm prata och jag har träffat honom förut samt hört honom prata. Jag tycker han är en otroligt driven och kunnig person som kan och förstår väldigt mycket. Han har även en dotter med t1! Han pratade en hel del om framtidens sjukvård, vilket intresserar mig otroligt mycket men också det som han pratar om – hur viktig den enskilda patientens betydelse är och att vården behöver möta patienterna utifrån deras unika behov och förutsättningar.

Efter lite mer mingel med de flesta som var där fick jag en rundtur inne på deras kontor ”kansli”! Och vem ser jag hängde där så fint på väggen <3 Alltså, jag blev sååå glad!

Jag var där med Kajsa och planen från början var att äta middag tillsammans och det blev ju hur bra som helst att göra det i samband med detta härliga event!

Vi gick några få meter till Freys Hotell och till deras matbar Belugabaren! Har varit där tidigare men det var så länge sen att jag knappt minns. Vi hade tur som fick det sista lediga bordet !

Båda beställde in musslor som jag verkligen ÄLSKAR! Kajsa tog deras moules marine och jag testade musslor med pepparrot! Det var en otroligt god kombo men jag tror kanske inte man ska välja det om man inte gillar pepparrot (jag älskar pepparrot så ju mer desto bättre typ)

Vi pratade i några timmar medan vi åt musslor och pommes. Kajsa är inte bara en kollega i branschen utan en person jag verkligen kan vara ärlig med. Det är inte många jag känner så för och jag är så glad att jag har Kajsa att bolla mina tankar med. Lite som en extra förälder. Låter kanske konstigt men för mig känns det så bra att jag alltid vet att hon finns där, jag kan ringa närsomhelst och hon ger mig en kram när hon ser att det behövs.

Idag är det onsdag och jag började dagen med fil, jordgubbar och granola! Hur gott!

På schemat idag står jobb och sen portvins-provning och middag. Blir kanske lite firande inför min födelsedag 😉 Jag tänker att jag firar hela veckan ut haha! Varför inte liksom =) Jag ska stå för inhandling av vin (det som ska drickas utöver portvin) och jag funderar på vad jag ska handla. Något vin som inte är för tungt har jag fått som guideline!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram