16 juli 2018 |  Diabetes

Skapa nya vanor

Jag känner redan att min hjärna har gått i semester. Jag är trött, icke-produktiv och allmänt vilse när det kommer till alla olika lösenord, komma ihåg saker och ting etc. Listan kan göras lång. Det brukar bli ungefär så här precis innan semestern. Det kanske är bra? Eller ett tecken på att nu är det dags att vara lite ledig. 

Något som jag har tragglats med under en ganska så lång peiod är att bryta gamla ”vanor” och skapa nya. Det finns hur mycket som helst att läsa på om hur människan ska göra för att bryta gammalt mönster och tillsätta nya och mer givande vanor. Har man Diabetes är det vissa vanor som jag tror är så pass inarbetade att man (jag) inte, eller har svårt för, att se några andra tillvägagångssätt. 

Jag hade ett väldigt givande samtal förra veckan med en person som jag ser upp till om livet och vi kom snabbt in på det här med vanor, bra som dåliga vanor. Jag slängde ur mig slentrianmässigt att jag ska beställa ett gäng böcker om just detta ämne för att bli inspirerad och motiverad nu under sommaren. Han kontrade snabbt med ett nej, avbeställ de böcker du har handlat. -Länka samman dina gamla vanor med dina nya. Ta det successivt. Känn ingen stress.

Så, istället för att göra mig av med gamla tråkiga vanor, lägger jag till nya vanor, som i mitt fall är morgonsimmet och kan efter hand lägga de gamla vanorna åt sidan. 

Är jag otydlig?

Jag började i fredags med att gå förbi en brygga som ligger nära där jag bor. Går jag tidigt på morgonen är jag nästan helt ensam vilket är super-skönt. Kan sen hinna torka, promenera hem igen och äta frukost. Detta är något jag ska försöka att hålla fast vid nu i sommar och jag känner redan att jag mår så mycket bättre av att göra det. Jag fick till och med tid för en ”snabbis” innan jag drog till jobbet i morse. På en måndag. Vem fasen trodde det om mig liksom, haha!

Alla har vanor, vanor som vi kanske inte riktigt blir tillfredställda av men har svårt att sluta med. 

Vad har du för vanor? Mår du bra av att utföra dom? Eller gör du dom på rutin bara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram