4 juni 2019 |  Diabetes

Siffrorna har ingen betydelse

Så många tjejer strävar efter validering genom olika siffror i samband med kroppsbild och det är verkligen så ledsamt att alla dessa vackra och otroliga unga kvinnor blir avskräckta över några ”siffror” som inte mäter någonting av sann betydelse.

Jo, det är viktigt att leva en form av hälsosam livsstil. Jo, det är viktigt att ta hand om sig själv. Men att ta hand om sig själv innebär även din mentala hälsa också. Att försumma antingen din mentala eller fysiska hälsa kommer att orsaka problem på ett eller annat plan. Det är väldigt enkelt att få tag i tanken att du är för tung eller för tunn, vilket leder till att du eventuellt misshandlar din kropp på något sätt.

Din kropp är ditt tempel. Ditt tempel innehåller alla dina tankar, känslor, egenskaper och idéer. Utan det skulle du inte vara du. Om du vill ändra det på ett hälsosamt sätt, så, för all del, fortsätt. Med det sagt, gör inga förändringar för att imponera eller behaga någon annan. Du är den enda personen som har ansvaret för din kropp. Ingen annan har rätt att berätta om din kropp är tillräckligt bra eller inte. Om du inte uppfyller någon annans standarder, behöver du inte bli negativ påverkad. Den typen av manipulation och kontroll är extremt ohälsosam i sitt egna avseende.

Håll inte heller tillbaka på saker du älskar eller vill göra på grund av hur du tolkar din kropp. Du är tillräcklig. Du är mer än tillräcklig. Du är mer än ditt yttre. Du är din inre varelse, din ande. Ett leende och självförtroende är de vackraste sakerna du kan bära.

Det handlar inte om storleken på dina jeans. Det handlar om storleken på ditt sinne och hjärta. Omfamna din kropp, observera och älska varje kurva, ben och bristning. Använd kläder som gör att du känner dig glad och bekväm i din kropp. Vill du ha en bikini kropp? Sätt en bikini på din kropp, så himla enkelt.

Så, det kan tyckas svårt ibland, och tro mig, jag kämpar med det varje dag. Men det är värt allt kämpande och slit för att förstå att siffrorna på din skala inte har någon betydelsen i denna värld. Bara för att just den klänningen inte passar dig som du hade hoppats betyder inte att du är mindre betydelsefull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram