4 juni 2019 |  Diabetes

Siffrorna har ingen betydelse

Så många tjejer strävar efter validering genom olika siffror i samband med kroppsbild och det är verkligen så ledsamt att alla dessa vackra och otroliga unga kvinnor blir avskräckta över några ”siffror” som inte mäter någonting av sann betydelse.

Jo, det är viktigt att leva en form av hälsosam livsstil. Jo, det är viktigt att ta hand om sig själv. Men att ta hand om sig själv innebär även din mentala hälsa också. Att försumma antingen din mentala eller fysiska hälsa kommer att orsaka problem på ett eller annat plan. Det är väldigt enkelt att få tag i tanken att du är för tung eller för tunn, vilket leder till att du eventuellt misshandlar din kropp på något sätt.

Din kropp är ditt tempel. Ditt tempel innehåller alla dina tankar, känslor, egenskaper och idéer. Utan det skulle du inte vara du. Om du vill ändra det på ett hälsosamt sätt, så, för all del, fortsätt. Med det sagt, gör inga förändringar för att imponera eller behaga någon annan. Du är den enda personen som har ansvaret för din kropp. Ingen annan har rätt att berätta om din kropp är tillräckligt bra eller inte. Om du inte uppfyller någon annans standarder, behöver du inte bli negativ påverkad. Den typen av manipulation och kontroll är extremt ohälsosam i sitt egna avseende.

Håll inte heller tillbaka på saker du älskar eller vill göra på grund av hur du tolkar din kropp. Du är tillräcklig. Du är mer än tillräcklig. Du är mer än ditt yttre. Du är din inre varelse, din ande. Ett leende och självförtroende är de vackraste sakerna du kan bära.

Det handlar inte om storleken på dina jeans. Det handlar om storleken på ditt sinne och hjärta. Omfamna din kropp, observera och älska varje kurva, ben och bristning. Använd kläder som gör att du känner dig glad och bekväm i din kropp. Vill du ha en bikini kropp? Sätt en bikini på din kropp, så himla enkelt.

Så, det kan tyckas svårt ibland, och tro mig, jag kämpar med det varje dag. Men det är värt allt kämpande och slit för att förstå att siffrorna på din skala inte har någon betydelsen i denna värld. Bara för att just den klänningen inte passar dig som du hade hoppats betyder inte att du är mindre betydelsefull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram