24 augusti 2018 |  Diabetes

Pump? Injektioner? CGM?

Det är en ära att få vakna upp till en sommardag och en fredag som ser ut att bli helt magisk! Sitter i stunden med havregrynsgröt, eller ”overnight-oats” som det så fint heter och dagen kommer att spenderas med att jobba bort så mycket som möjligt för att kunna relaxa delux nu när helgen kommer. 

Jag får många frågor kring pump, pennor, cgm osv och det känns lite som att jag pratar mycket men att det händer lite. Pratade igår med min helt fantastiska sjuksköterska och det ser ljust ut med att testa Medtronics MiniMed 670g och det är om cirkus en månad kvar. Så, inte så långt kvar vill säga. Fick frågan ställd till mig att jag måste verkligen tänka igenom det här då man som ny användare av pump behöver ändra om och vara öppen för nya banor. Men jag vet inte, jag känner väl att jag kommer testa, känna efter ett tag och sen ta beslut om jag ska fortsätta eller gå tillbaka till pennor. 

Sen kommer problemet med min CGM att den piper hejdlöst (trots avstängt ljud) vilket gör att mitt tålamod kraschar. Funderar därför på att gå tillbaka till libre. Vill absolut inte att andra personer ska ta del av hur mitt blodsocker är, få frågor vad det är som låter och behöva gå ut från mötesrum för att det stör. Vill ni jag förklara mer ?

Nu är bara frågan, vilken pump jag ska ha?

– Jag vill ha en enkel/liten pump som inte tar så stor plats på kroppen.

– En pump som är utan massa ”sladdar”

– En pump som sköter min diabetes

– En pump som ska göra det enkelt för mig att vara ännu mer spontan

– Lätthanterligt

Det finns ju mycket på marknaden och det här med Closed loops är något jag vill ha. 

Vad har du? Vad är dina erfarenheter kring detta?

Jag ska åka till Berlin i oktober på EASD mässan och där hoppas jag att jag får se massa nytt och bli rekomenderad en pump. Men, ska till sjukhuset i september för att klämma och känna på det som finns tillgängligt. Kanske Tandem? Eller?

HJÄLP MIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram