16 juni 2022 |  Mat

Portvin, festligheter och ingen ny diagnos

Jag börjar detta inlägg med att berätta för er att jag har inte reumatism! Jag var hos min läkare i morse och det kändes helt otroligt bra när han sa att allt såg normalt ut. Puh!

Detta måste vara första gången som jag absolut inte känner någon stress över att bjuda in till fest nu när jag fyller år. Tidigare år har jag ändå, trots allt, velat fira och göra något speciellt. Ni vet, något extra utöver det vanliga. Men inte nu. Kanske har det med att göra att det känts som jag firat en hel vecka?

Igår bjöd brorsan oss på middag med en inkluderande portvins-provning!

Kom för tidigt och fick hjälpa till att bära ner saker till källaren… haha så typiskt mig

När alla var på plats, testade vi det första portvinet! Detta var över min förväntan god!!!! Tillsammans med ost och kex blev det ljuvligt

Middagen förbereddes och skulle vara inne i ugnen en stund. Fyllda zucchinis. Den där röran var helt jäkla gudomlig! Färs från chorizo (om jag inte minns fel), rosmarin, portvin, timjan, lök och lite annat som fått stå och puttra i 2 timmar!!!

Under tiden testade vi portvin nr 2! Denna variant som är av den mörkare nyansen var min favorit. Portvin smakar inte alls som ”vanligt” vin utan har en mer nyans åt whiskey-hållet. Ni borde verkligen testa om ni har gjort det!

Den här rätten ska jag verkligen kopiera rakt av. Det var så sjukt gott! Går ju att göra denna med en mer ”enkel” röra men jag tänker att jag ska försöka göra exakt samma! Tips!

Just ja! Födelsedagspresent till mig. Denna kopp har jag suktat efter i dryga 3 år. När jag såg den för första gången trillade jag av stolen av kärlek. Sen har jag sett den lite här och där och verkligen bara önskat att jag skulle äga den. Men nu är det verklighet! Jag verkligen ÄLSKAR koppen.

Idag blir det ingen fest mer än att ta hand om mig själv. I morgon blir det en lite för-aw med jobbet för att sedan ta en riktig aw med Emma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram