29 april 2022 |  Blogg

När telefonen ringer

När jag firade in det nya året, 2022, sa jag högt att detta år, kommer bli ett år som är fyllt av glädje, mindre sjukhus och fokus på att prioritera mig själv. Det hade där och då passerat två år men operationer, akutvistelser på sös, röntgen, massa blodprov och många tårar. Jag var klar med det.

Men, något hände. Det blev inte som jag hade tänkt. Jag har gjort otaligt många blodprover, tester, och det verkar inte ta slut. När telefonen ringde igår vid 10-tiden, rann det över hos mig, känslomässigt. Tårarna kom och det ville inte ta slut.

Cellförändringar.

Hur ska man reagera på det? Eller agera? Jag har ingen aning. Det jag vet är att jag inte ska ta ut något innan jag eller någon annan vet mer, men att få höra av en trevlig sjuksköterska från Huddinge ”du har cellförändringar” är inget som jag vill att någon ska få uppleva.

Det var en lång torsdag i mitt liv. Som att klockan stannat. Jag verkligen asvskyr den känslan. Som att inget är värdefullt längre. Meningslöst.

Idag är som tur är, en ny dag. Jag känner mig glad att det är fredag och att det snart är helg! Jag ska träffa Emma på en drink efter jobbet och det ser jag fram emot!

2 kommentarer till “När telefonen ringer”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  @saramoback

  It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

  I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

  The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
  ...

  how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

  I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
  I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
  ...

  Följ mig på Instagram