5 april 2019 |  Diabetes

När man älskar sitt jobb

Som jag var beredd på blev det en fullspäckad dag i går med sista mäss-dagen på jobbet. Det var fullt ös och jämfört med Umeå som besökte i tisdag med 300 besökare slog Stockholm stort med 1300 besökare. Ja, ni kan tänka er! Det är verkligen så roligt och trots att benen viker sig, skrattar av trötthet osv så är det verkligen värt det.

Jag kom hem sent och det som jag orkade göra var att äta mackor med coleslaw (min nya favorit) och slänga mig i sängen – somnade på en gång. 

Idag är det fredag och jag känner mig en aning trött. Det kommer, hoppas jag, kunna bli en kort dag men har några möten först som måste bockas av innan jag tar helg! 

Något som jag har märkt av sen jag bytte från pump i söndags eftermiddag är att jag sover bättre. Haft en del problem med min sömn (och har fortfarande) men den är så mycket bättre utan pumpens alarm. Jag är en person som inte behöver veta allt som händer under min sov-tid och jag vaknar alltid om det skulle sjunka och bli alldeles för lågt. Jag har även nu i veckan kunna spontan-äta mer vilket för mig är och kommer nog alltid vara väldigt viktigt. Jag tror det handlar om mitt förflutna med ätstörning och det är störande när jag inte har känt att jag kan äta, fast jag ”måste”.

Det som är negativt med att inte ha pumpen är såklart det låga blodsockret. Att inte kunna ”stänga” av insulintillförseln är segt men det går ändå helt okej. Än så länge njuter jag av att vara ”pump-lös”. 

Men det kan såklart kommas att ändras. Det viktiga är nu inte vad för hjälpmedel jag använder mig av utan att jag faktiskt trivs med det hjälpmedel som jag väljer att använda. För i grund och botten är det min egna hälsa jag behöver lägga som prio 1. Och det har jag gjort nu. En väldigt skön känsla.

Nu ska jag jobba några timmar och sen i eftermiddag/kväll ska jag möta upp en diabetiker från Australien (Sydney) som är i Sverige på besök och jag tackar aldrig nej till att träffa nya diabetiker-vänner! Hur härlig fredag! Kommer med all säkerhet somna gott i natt med men nu är jag redo att möta dagen!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram