19 januari 2023 |  Diabetes

När ens axlar känns bomullslätta

Det är många ”puckar” som har löst sig, eller som har lättat upp sig en aning. Jag trodde i höstas att min kropp inte skulle hålla hela vägen. Eller att jag inte skulle orka hålla ihop. Nu tänker ni ”vad i hela fridens namn pratar hon om”.

Idag hände något som jag väntat på. Det har varit ett tufft mentalt år, jag har varit orolig, stressad och inte alls mig själv. Jag har nu lämnat det. Skit år. Det känns så skönt att kunna veta att min kropp faktiskt ställer upp och kämpar med allt som händer.

Jag vet att jag skriver i gåtor men jag tror bara jag behöver skriva av mig. Ni kommer få veta, men jag behöver landa i det själv först.

Jag vill också nämna att diabetes är inte lätt. Det är inte lätt när andra delar av livet hindrar till att slappna av och att kunna lära känna sig själv när alla delar inte fungerar. Men som det är med det mesta, det tar tid, tålamod är viktigt att ha, vänner är ett fantastiskt stöd, liksom familj. Vad eller hur fasiken hade jag kunnat klara mig utan er? Vågar knappt tänka tanken. Får tårar i ögonen när jag försöker att formulera mig i detta nu. Livet känns skört men viktigt.

Med detta sagt har jag mycket kvar att kämpa för. Men ett ganska stort steg tog jag idag mot en mer positiv vardag. Året börjar bra må jag säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram