13 augusti 2018 |  Diabetes

När det känns tungt

Efter att Nyheterna skrev om en person i tidig ålder får diabetes, riskerar att dö i förtid blev det många som just pratade och skrev om detta. Och jo, det är fruktansvärt och hjärtskärande att få det upptryckt i ansiktet. Att tänka på de risker som finns med att bli diagnostiserad med den kroniska sjukdomen är inte alls rolig. 

Jag vet att det inte är en fröjd med denna sjukdom. Vi väljer inte själva att få diabetes vilket gör det hela mycket mer orättvist. Livet är inte alla gånger rättvist. 

Men nu är det så att jag har diabetes typ 1. Jag har några val att göra varje dag. Antingen så gör jag mitt bästa och arrangerar min vardag så gott det går utifrån att få de bästa dagliga kurvorna eller så skiter jag i det helt enkelt. 

Jag gör förmodligen vissa val utifrån vad min blodsockerkurva säger utan att jag ens tänker på det eller lägger någon värdering i det. Jag har strukturerat upp min vardag sen jag blev diagnostiserad från dag 1 så att det ska ta så pass liten del och så lite energi från mitt ”friska” jag att jag inte ens ska behöva tänka på att jag har diabetes. 

Och jo, ibland går det inte precis som jag vill. Det känns som att det är långt till att få sitta på en stol (bilden) och det känns oändligt långt till att få några minuter att bara få andas ut och släppa allt som har med denna sjukdom att göra. Och det är helt OKEJ. Det är mänskligt. Men, sen gäller det att plocka ner stolen, hantera situationen och fokusera på det som faktiskt är bra. Fokusera på de delar i sin vardag som man gillar. För forskningen går faktiskt framåt trots att det känns otroligt segt. Det kommer att bli lättare. Det är jag helt säker på. 

Se till att omgringa dig av de personer som du älskar. Aktivera dig och gör roliga utflykter. Njut av en god kopp kaffe. Se till att vara ute i solen och kanske boka in en bra konsert mitt i veckan. Jag har faktiskt tagit hem min fiol. I veckan ska jag köpa ny a-sträng då den gick av när jag skulle stämma den, kapa av naglarna och se om det sitter kvar i muskelminnet-att utöva klassisk musik som jag älskar!

Hur ska du göra för att minska de dagar då livet känns tungt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram