18 december 2019 |  Diabetes

Naket och ärligt

Igår när jag stod mitt uppe i att göra armhävningar under ett body pump pass såg jag att det blinkade till i telefonen. Ett sms från min fotograf. Jag visste att hon inom tid skulle skicka bilder som vi tog på hennes båt för några helger sedan och jag fick inte se bilderna innan.

Jag fick hjärtklappning och han se innan mobilens lyse slocknade att det var ”naket”. Herregud. Hur f*n ska jag göra. Tänkte jag. Försökte släppa tankarna och återgå till de hemska armhävningarna och göra klart passet för att sedan se vad hon hade skickat.

Hon ville publicera på sin Instagram där och då och jag fick panik. Inte för att bilderna var fula på något sätt men jag kände mig nervös. Orolig för vad responsen skulle bli. Till slut efter ett (eller mer 75) varv inne i smyckesavdelningen på Åhlens svarade jag, KÖR!!!

Efter att Amanda hade publicerat på sin instagram kom stressen inombords hur jag skulle göra. Publicera? vänta? skita i det? Vad ska jag skriva för text? Behövs någon text?

Ah fasen vad tankarna gick. Borde jag äta något? Inte hungrig. Ta ett glas vin för att lugna nerverna? Ringa till någon?

Jag kunde inte sitta still, var inte hungrig trots att klockan var efter 20.00. Till slut tog jag tag i mig själv. Satte mig ner och blundade. Vad vill jag egentligen säga till er med bilden.

Det finns vissa svårigheter tycker jag att formulera mig ”bra” till en bild. Jag har så mycket att säga men som jag inte kan få fram till ord som jag anser passar mina känslor.

Men nu är det publicerat och jag vill med denna bild visa att vi är alla olika. Jag vill tacka min kropp för allt som den har fått stå ut med. Alla ord som jag sagt till den, alla promenader som min kropp har blivit utsatt för, mat som jag ätit som inte har varit tillräckligt. Jag har komplex för vissa delar av min kropp och det kommer jag nog alltid att ha. Men, jag har accepterat att min kropp ser ut så här och den är helt fantastisk. Den har varit där trots allt som jag utsatt den för. Diabetes eller inte. Men jag är jag och det finns inget att skämmas för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram