10 februari 2020 |  Event

My fight for a normal life

Var i hela friden ska jag börja. Att få stå på scen i San Diego med en fantastisk publik som var blandat av både läkare, sjuksköterskor, förespråkare, diabetiker, patienter, politiker, vänner och nyfikna känner jag mig otroligt priviligerad.

Jag fick 1 timma på scen för att prata om mitt liv från den dagen jag blev diagnostiserad med typ 1 diabetes, celiaki samt min ätstörning och hur jag har gjort för att ta mig an min fight för att hitta en balans med alla olika aspekter så som hantering av blodsocker när det kommer till mat och balans för att hitta en hälsosam vardag och rutin för att inte falla tillbaka i ett anorektiskt beteende.

Att diabetiker löper dubbelt så stor risk för att få ett ätstört beteende är oroväckande. Min historia skiljde sig lite från de andra i rummet då fokus låg på det som kallas för Diabulimia.

Jag var så nervös innan jag klev upp på scen. Det var direkt efter frukost och det kändes som kaffet inte riktigt hade lagt sig i kroppen. Det är en utmaning att prata på ett annat språk och få det att låta och kännas ”o-stelt”. Men jag lär mig för varje gång.

Denna konferens hade fokus enbart på Diabetes och ätstörning och det är något som jag vill ska bli mer öppet även i Sverige. I USA finns det kliniker som är enbart anpassade för just diabetiker och matproblematik.

Jag har lärt mig så otroligt mycket under dessa dagar och jag har träffat inspirerande personer som jag vet är kontakter för livet. För tillsammans kan vi göra skillnad.

När jag klev av scenen möttes jag av massa positiv feedback och jag är stolt över att jag faktiskt gjorde detta. Det är viktigt och jag vet att jag kan hjälpa andra med min historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Cheers to this amazing weekend 🥂 ...

To have type 1 diabetes isn’t always a shiny road. But don’t forget to be proud of your competencies! •

Managing diabetes means that you will develop competencies that non-diabetics won’t necessarily have. •

What Newfound skills do you have? Here are a few of mine: ⭐️I can self-medicate to regulate my blood sugar ⭐️I’m the queen of injections! Don’t feel any shame about taking an injection in public or any anger if I get a strange comment about it ⭐️I’m resourceful and organized. Yes, you can count on me! •

Don’t forget that it is you who decides whether it’s a positive or a negative one. Let me know what things you do to keep positive and what keeps you being a dia-badass in the comments 💕 #t1dlookslikeme
...

Följ mig på Instagram