20 december 2017 |  Snacks

Mr Cake

Jag träffade det fantastiska gänget från Medtronic igår och det är alltid en ynnest att få träffa dom. Vi hade bord på Mr. Cake och kommer definitvt att gå dit igen. Så himla trevligt ställe och så mycket smarrigt att välja från. Även glutenfria alternativ! 

Jag var såklart tvungen att ta en bild med självaste Roy Fares och i all hast nämnde jag att det var skönt att äntligen komma till ett ställe som passar mig, både diabetes och min celiaki. Blicken jag fick tillbaka och reaktionen var lite diffus. ”Jaha, men då kan du kanske ta en tablett?” -”Jag tar insulin till det glutenfria bakverket” ”Aha…”

Det finns mycket okunskap kring diabetes och det är jag väl medveten om. Att veta exakt vad diabetes innebär är inget som jag begär, inte ens av någon som är konditor. Men jag kan tycka att det borde vara en självklarhet i att diabetiker har en brist på insulin-produktion eller ingen produktion kvar alls. Jag som diabetiker har alltid och kommer nog alltid att ha ett tankesätt om att jag kan äta allt. Lite av allt. Socker eller inte socker.

Till dig Roy, vad säger du om att försöka lyfta engagemanget i att vi diabetiker inte är allergiska mot socker? Det skulle vara en ära att samarbeta med dig och din restaurang.

Det här fick mig att inse att trots gala och all media kring diabetes måste vi fortsätta öka kunskapen om vad diabetes egentligen innebär. Jag kan äta ett bakverk med socker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram