28 december 2019 |  Diabetes

Min vapendragare nära

Jag har tänkt en del på, eller mer försöka vara medveten om hur livet som diabetiker (den person jag är) är. Hur en hel del av min diabetes-person går på automatik och jag vill tro att jag inte tänker så mycket på att jag har diabetes men faktiskt så gör eller tar jag beslut utifrån min diabetes. Det är inget som jag kan lägga någon värdering hur eller om, bra eller mindre bra osv. Men något som jag har svårt att göra är att lägga ifrån mig min väska. Inte för att väskan är något speciellt utan att där ligger mitt insulin. Det spelar ingen roll om jag ska gå ut till brevlådan eller om jag ska bara ta en sväng till affären. Den ska med. Utan att jag ens tänker på det.

Tror det handlar om att jag känner mig säker när jag vet att allt är med. I väskan ligger även dextrosol men det hamnar som prio 2. Jag vet att det oftast alltid löser sig om jag skulle få känning men får jag högt eller behöver äta, ja, då måste jag ju ha mitt insulin. Mitt vapen för att överleva.

Åter till verkligheten och nuet har jag precis landat hemma i min lägenhet. Jag har dragit igång en tvättmaskin (inte tvättat på otroligt länge) och ätit en sen lunch. Jag älskar att jag har tagit min ledighet till en helt ny nivå. Jag sover längre än vad jag någonsin brukat göra, äter sen frukost och njuter av att bara vara hemma.

Jag har haft så otroligt härliga dagar och det återstår nu att ladda om inför nyår och såklart, fler sovmorgnar och långa frukostar. Herregud vad jag njuter. Det blir en kväll i lugnt tempo och funderar redan nu vilken film som jag ska se tillsammans med godiset som blev över från gårdagens bio.

Även en uppdatering om mina dagar kommer såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram