27 juni 2022 |  Mat

Midsommar, skärgården och mat

Denna helg får 10/10 poäng! Vädret kan absolut ha en stor del i att det har känts som ledighet men också att jag har spenderat denna långhelg med massa härliga människor som jag gillar! Mina tidigare midsommrar har varit en festhelg från onsdagen innan till söndag. Alltså fullt ös på krök. Som sig bör förändras allt och jag har inga direkta traditioner på midsommar vilket i sig inte gör så mycket.

På midsommarafton tog jag mitt första dopp. Ja, jag har blivit ännu mer bakruka än någonsin men eftersom det var så varmt var det inte något annat val än att svalka sig

Hade såklart sällskap av denna man. Han fick mig på så otroligt dåligt humör först men så kan han sina knep hur han kan få mig att skratta igen 😉

Sen åkte vi ut till Enskede där vi skulle spendera eftermiddag/kvällen. Vi kom fram till ett så otroligt fint dukat bord! DRÖM!

Allt var så idylliskt och trots att vi alla hjälpts åt och hjälptes åt kändes det så lyxigt.

Josefin. En ny vän i mitt liv som jag hoppas på kommer stanna många år. Hon är min brorsas tjej!

Såklart var det en massa god mat, dryck och snaps som sig bör på midsommar. För tradition. Måste dock erkänna att denna från Västkust var riktigt god!

Efter förplock som var ost och kex och efter förrätten som var toast skagen sjöng vi massa roliga snapsvisor och kupletter drog vi igång grillningen!

Det fotades såklart en massa! Dock inte min krans men vad gör det?

Precis innan solen gick ner tog vi även bilder vid och i fönstret haha! Vi kämpade på med olika vinklar osv för att få till det men det roligaste av allt var nog alla skrattanfall under tiden!

Åter till middagen. Det blev sent men gjorde inte så mycket. Semesterkänslan har infunnit sig och stressen är som bortblåst. Så himla skönt!

Efter all god mat och efter ha vunnit ”på spåret” quizet plockade vi undan och jag beslöt mig för att åka hemåt. Visste att jag skulle upp tidigt på lördagen och ville inte vara allt för trött.

När jag satt och väntade på tunnelbanan insåg jag att jag bränt mina lår…. fint

Tog med mig katten och åkte till Norrköping. Där hämtade pappa upp mig och vi satte kosan mot skärgården, St Anna, där vi har vår båt. Lunch intogs i bilen. Korv. Så gott!

Kepsen åkte på och jag kände mig så lycklig! Äntligen!

Vi åkte till en ö som heter Hoskö som är en mycket trevlig en. Det var skönt att komma till skärgården för där fläktar det lite mer än inne i stan. Jag badade och vi bara satt i solen, pratade, njöt och åt oliver tillsammans med rödtjut!

Skärgården. Jag får inte nog. Känner mig som en helt annan människa. Där vill jag spendera fler dagar av denna sommar!

Till middag grillade vi fisk, kokade färskpotatis med dill och ja, ni ser ju så trevligt!

Jag la ut denna bild på min instastory. Detta för mig är så otroligt starka barndomsminnen. Jag och pappa satt alltid kvar sist och precis innan potatisen åkte av bordet tog vi oss en varsin potatis och på med en stor klick smör. Hade nästan glömt bort detta tills pappa frågade om jag inte skulle ha en potatis. Trots att jag var super mätt, går det alltid ner en potatis med en stor klick bregott på. Hade enbart kunna leva på detta.

Trots att vi båda var mätta tog vi fram lite ost och kex. Det är heller aldrig fel. Så himla mysigt att bara sitta, känna efter och reflektera över livet, svåra och lätta saker som hänt eller ska hända, titta på fåglar osv. Ni vet, lite pensionärvarning men jag tycker det är så härligt!

Jag tror jag somnade på två sekunder när jag la huvudet på kudden. Vaknade sen av att pappa satte på vatten till kaffet. Drömmen.

Efter två koppar kaffe i morgonsolen dukade vi fram frukost. Allt smakar så gott i skärgården! Känns lustigt att säga men till och med pulverkaffet smakar som det godaste kaffet jag druckit

En katt som ÄLSKADE att vara här ute!!!

Vi tog det lugnt en stund för att sedan gasa mot fastlandet igen. Efter ett helt otroligt dygn ute i skärgården åkte jag hem till Stockholm igen. Kändes lite motigt att vara tillbaka i storstaden igen då det blir så varmt men en otroligt bra känsla i kroppen trots det. Semesterkänslan är magisk och det gör inte så mycket att jag jobbar några veckor till när vädret är så härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram