28 december 2021 |  Mat

Mellandagarna och ett mattips

Hur mår ni? Jag erkänner, jag har svårt för dessa dagar mellan jul och nyår. Det är liksom alldeles för segt för min smak, vänner är borta på sitt håll, autosvar från personer man mejlar, det är mer tomt ute och jag känner mig alltid så rastlös just dessa dagar. Märkligt att det är så varje år men kanske bara att acceptera?

Då gäller det att passa på att MYSA till det till 100%. Göra vardagen mysig, härlig och njutningsfull!

Då jag jobbar dessa dagar fram till nyår sitter jag hemma. Hellre hemma än sitta på ett tomt kontor liksom. Passade på i lugnet att göra en brakfrulle. Eller, varma mackor kanske inte är en brakrätt men så otroligt gott!

Vörtbröd, smör, ost och skinka. Hej då så smarrigt!

Ett annat tips kanske kommer lite sent, jag menar julen är ju typ över men jag åt min första glutenfria lussebulle igår. Kasnke inte min första men min första GODA lussebulle! Pappa köpte de på Nelins konditori i Norrköping och jag kan verkligen rekommendera Er att om ni har vägarna förbi köpa några påsar för de var riktigt saftiga och goda!

På fredag firar vi in och skålar vi in ett nytt år. Tackar för 2021 och välkomnar in det nya. Funderar lite på vad jag först och främst ska göra men även vad som ska skålas in med. Denna dryck lutar det mot! Eller om jag hittar någon chamapagne som faller mig i smaken! Vad ska ni dricka?

Men det är några dagar kvar att fundera på dryck och mat till nyår så här kommer ett tips om ni som jag har kvar rester från julen?

Fick med mig lax och även jansson från Norrköping och laxen är ju så bra! Kolla. Stuvade lite potatis (smör, mjölk, maizena, salt, vitpeppar) och vips så blir det en helt annan typ av rätt (än julbordsmat som man kanske är lite trött på nu).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram