3 april 2019 |  Diabetes

Meet-up och nya vänner

Vi gör en liten tillbaka blick till min New York resa och min sista kväll innan jag flög tillbaka igen. Jag fick kontakt med Kristie som jag vet är en stjärna på att just ”hosta” olika typer av event och get together med olika diabetes-communities i New York. Hon var positiv att göra ett tillsammans med mig nu när jag äntligen var i New York och vi bestämde att hålla det i New Jersey då hon dels bor där men även för min egna del. Hur härligt att även få se en ny stad!

Jag var såklart först på plats på restuarangen vi hade bokat. Super-nervös och trött efter en fullspäckad fredag slog jag mig ner i Hoboken på en restaurang som hette City Bistro som var en väldigt annorlunda miljö men otroligt härlig stämning en fredag som denna.

Här är jag tillsammans med min nya US Friend Kristie som jag höll eventet tillsammans med! Så himla härlig tjej och energi!

Vi slog oss ner vi bordet för 8 personer när vi alla hade beställt en fördrink, hälsat på varandra och jag fick en massa frågor om mina sociala medier samt hur kul det var att äntligen träffa en person med diabetes från Sverige! Haha. Väldigt roligt!

Det var en salig blandning av personer. De flesta kom från New York, några från New Jersey och en tjej från Los Angeles!

Det som var minus med kvällen var maten. Eller det smakade gudomligt god – ceasarsallad med varmrökt lax. Dock var det den rätt som inte innehöll gluten men fick ändå bröd. De andra beställde in pizza, små tapasrätter på bröd som såg helt gudomligt gott ut! Jag fick nöja mig med salladen som i jämförelse med resten av maten såg ganska så färglös ut.

Det är alltid lika spännande att träffa diabetiker. Jag blir så nyfiken på hur alla lever med sin sjukdom och hur öppet de visar att de har diabetes. En av tjejerna slog sig till ro vid bordet och hade inga problem att testa blodsocker, kalibrera osv vid bordet – helt öppet! You Go Girl!

Allt som allt var kvällen så himla rolig och vi pratade en hel del om saker som inte var diabetesrelaterade vilket är skönt. Att inte känna sig tvungen att prata sjukdomar osv bara för att det är det som är den gemensamma punkten. Men det ämnet berördes såklart också. Det är nästan galet hur länderna skiljer sig så radikalt med kostnader, sjukdvård, hälsotillstånd etc. Jag pratade med en kvinna som satt bredvid mig som arbetade som assistent på ett äldreboende. En man där som hade typ 2 diabetes insåg inte att det var farligt att bara äta friterat. Hon hade introducerat den gamla mannen, ålder 82 år, för olika typer av ”vanliga” maträtter och den vanliga drycken vatten istället för coca cola. Han hade rasat i vikt, fått bättre blodsocker och mådde bättre. Hon förklarade att hon försökte få honom att även göra någon form av motion, promenad i detta fall.

Han kunde nu gå 4 ”blocks” fram och tillbaka utan att stanna.

Tänk att det här med bara att aktivitet skiljer sig så. För mig känns det väldigt extremt att inte kunna gå ca 4 kvarter och behöva ta en paus för att andningen blir för tung.

Undrar om det är även kan vara en klassfråga?

I vilket fall som helst känns det så underbart att jag har massa nya vänner i New York som jag gärna träffar igen. Jag fick även en present i form av en sheet mask från ett företag som är nystartat i Californien. De har följt mig länge och snappat upp att jag älskar att ta hand om min hy! Kärlek!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram