14 februari 2018 |  Diabetes

Medtronic’s huvudkontor i Northridge

I måndag var jag inbjuden till Medtronic’s huvudkontor i Los Angeles, närmare bestämt i Northridge. Det var och är en otrolig ära att jag fick inbjudan och tanken bakom besöket var att ur ett patient-perspektiv dela med mig av mina erfarenheter och sypunkter (både bra och de sämre delarna) med deras CGM Guardian Connect. 

Jag blev vid 9-tiden upphämtat av en bil som skulle köra mig till Northridge. Det var ungefär en 30 minuters bilfärd och det är alltid roligt och kul att få se andra delar av en stat som jag inte sett förut. USA är enormt och det skiljer sig en hel del. Behöver alltså inte åka långt för att tro att man åkt till ett annat land 😉

Kom fram till Medtroic’s huvudkontor och blev väl bemött av en ur-gullig tjej i receptionen! Fick namnbricka och sedan kom Amanda och mötte upp mig. Hon är den som jag har haft kontakt med innan både fotograferingen samt denna resa. Hon har titeln Senior Social Specialist hos Medtronic.

Vi började förmiddagen med att gå igenom dagen och jag ställde frågor kring det som jag tyckte var lite oklart från början. Kände nog att mina nerver inte var att leka med och visste inte riktigt vad jag hade gett mig in i samt hur stort det faktiskt var för dem att jag var där! För att lugna nerverna åt vi lunch med bland annat Luis Dias som är Chief Patient Officer. Mycket trevligt och det är alltid skönt att snacka lite engelska innan för att få igång snacket. 

Anledningen till att jag blev inbjuden till Medtronic är det som jag kommer göra i morgon. Spela in små snuttar för att promota en ny app som kommer att släppas i USA först. Den heter Sugar IQ. Ett hjälpmedel för att göra vardagen mer enkel för oss som har diabetes. Innan jag skulle upp på scen pratade de allmänt om diabetes, Guardian Connect och såklart den nya appen som de verkligen kämpar med inför releasen. Hur sjukt att se sitt egna ansikte på en storbilds-tv.  

Sen var det min tur att ta plats och jag blev intervjuad om min historia (diabetes), om hur jag lever mitt liv med en kronisk sjukdom, mina synpunkter på diabetes-hjälpmedel, om min pappa som fick diabetes efter mig och det som jag tycker kan förbättras! Mycket roligt och jag försökte minsann att inte svära men så mäktigt att få publiken att skratta! Publiken var de anställda hos Medtronic och ”föreläsningen” live-streamades även så alla kontor runt om i världen kunde ta del av det jag hade att säga. 

Min scen-debut i ett annat land följdes av en rundtur i byggnaden. Jag fick se deras produktion av sensorer (fick inte ta bilder tyvärr). Sensorerna gör alltså för hand, det var verkligen värdefullt att se att varje sensor går igenom en ganska så lång process för att den ska kunna skickas ut till patienter världen över! Sedan fick jag se deras museum där de visar historien bakom Medtronic, såklart, men även hur den första patienten fick sitt insulin, hur man mätte blodsockret och hur man har hittat spår av anteckningar från 1500 bc i Egypten som berättar hur personer som visades sig kissade mycket, gick ner i vikt och hade socker i urinen. 

Bilder med Luis Dias såklart! haha! En mycket trevlig och duktig man som verkligen kämpar och håller sig uppdaterad kring hur Medtronic ska ledas framåt.

Sen var det dags för inspelning av frågorna som jag fick under intervjun under förmiddagen. Det skulle spelas in i syfte att dels för Medtronic att veta vad jag sa, men även för att kanske ha det utbildningssyfte och promota en positiv syn på diabetes. Att det är möjligt att leva ett ganska så normalt liv med en kronisk sjukdom. Det blev ganska mycket omtagningar och skratt. Ett otroligt härlig gäng som jag kände att jag kunde vara mig själv med

Efteråt gick vi tillbaka till konferensrummet där jag började min dag och där väntade 2-3 timmar av frågor av de olika avdelningar som jobbar med IT, marknadsföring och produktion. Det blev en hel del intressanta diskussioner och jag kände verkligen att jag kunde vara ärlig med alla. Jag tog bland annat upp hur de borde se över kalibreringen för Guardian Connect och sensors livslängd. Jag visade hur jag använder min app, mina inställningar och hur jag reagerar när det kommer notiser till mi telefon, hur det fungerar på jobb/fest/sociala sammanhang/träning osv. 

Fortfarande så himla overkligt att se sitt egna ansikte! Mäktigt. Även roligt att höra hur de sett fram emot att få träffa mig då de följt mig under en längre period.

Det blev en lång och intensiv dag men så otroligt lärorik. Så fantastiskt att få träffa personer som kämpar varje dag till att göra varje dag bättre för oss som har diabetes. Träffade några som använde pump och pennor (anställda) och fick höra om deras resa, hur livet som diabetiker i USA är. Det var väldigt högt till tak och jag kände att det som jag sa och vice versa togs in och det var lärorikt för oss alla. Ibland kan det vara svårt för ett stort företag att faktiskt veta hur patienten vill ha det och vad som saknas. Därför är det väldigt viktigt at vi som lever med sjukdomen är ärliga och öppna om vad Du vill ha. Alla är olika trots samma sjukdom och vi har olika behov. De som företag (alla företag) måste alltså bli bättre på att anpassa sina produkter och det som erbjuds efter varje patient. Svårt? Ja, såklart men det går alltid att bli bättre. 

Då mitt syfte att åka dit var för att prata om Guardian Connect. Men frågade även om Apple Watch och de kommer att se över det då det är många som frågar efter den funktionen! Håller tummarna att det går fort! Även frågan om när 670 kommer till Sverige och det är på god väg! Då jag själv inte är en pump användare och de jag fick träffa arbetade mer med cgm-systemet kunde de inte riktigt svara på den frågan. Men den ska komma till Sverige! Frågan är bara när. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram