19 mars 2018 |  Mat

Mat som är provocerande

Det var en tung vecka och somnade tidigt i fredags. Vaknade upp i lördags med ont i halsen osv (influensa tider) och kände för att bara mysa i det fina vädret!

Startade först med min nya craving. Nämligen knäckebröd med smör, ost, skivat päron och kanel! Ni måste verkligen testa, Svin-gott.

På kvällen var jag bjuden till lite vänner som hade styrt upp taco-kväll med ett bord fyllt av choklad som dessert. Och jösses vad trevligt det var. Vi betade av ämnen allt från möjligheterna att flytta till Göteborg vs Mariefred till hur Hemorrojder… Som vi skrattade!

Fredagen avrundades med Pasta carbonara som fick otaligt många hat-kommentarer. Både från Instagram och via Facebook. Det är ju helt galet hur en måltid kan få personer att bli så oerhört provocerande. Att jag som Diabetiker faktiskt kan äta pasta? Eller, vad är grejen? Det är det här som jag tror många har svårt med. Att de val som vi tar varje dag med vad vi stoppar i oss ska vara hälsosamma. Att vi väljer mat som vi gillar och doserar insulin efter det.  Jag kommer inte att välja bort mat som jag vill ha, den mat jag är sugen på. Är jag sugen på pasta, så kommer jag välja att äta pasta. Vill jag ha en sallad – väljer jag sallad.

Att jag sedan inte heller väger eller räknar min mat är upprörande också. Att jag enbart går på hur mycket som ligger på tallriken ger mig många kommentarer. Livet är orättvist.

Trots en del hat kommentarer har helgen varit fantastisk. Jag tror nog att vi alla behöver lite sol i ansiktet, det får i alla fall min själ att hoppa av lycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Don’t mind the plant behind me that’s about to die - cause it’s pizza time 🫶🏻 my tip is to take half dose before - and the rest a few hours later 💕 ...

I have some things I will never stop doing ✨ keep talking to myself out loud - it clears most things up and helps feelings become clear.
Take breaks. oh my god yes. A few minutes of anything else can make most things come off. And of course, I will continue to challenge myself. Could it be that the next race is already booked? omg, yes who knows 😉 Are you with me? 💕
...

Följ mig på Instagram