7 januari 2020 |  Mat

Mat – nyttig eller onyttig?

Tillbaka efter en tid av ledighet och sovmorgnar, sena frukostar, lata dagar osv. Så härligt men väldigt skönt att komma tillbaka till rutiner! Nu är allt fokus på mitt avtal med Novo Nordisk, min San Diego resa och att förmodligen ta hem en bra idé jag har för er som innebär matlagning på youtube!

Nog om det, jag har lätt att säga alldeles för mycket om saker som inte blir av men jag tänker att om jag skriver det så måste jag sätta fart på verksamheten!

Något som alltid, varje år får mig att bli fascinerad är första dagen på jobbet på det nya året. Jag kan tycka att det är alldeles för stor diskussion om nyårslöften så som att ”jag ska bli nyttigare”, ”jag ska träna mer”, ”jag ska gå ner x antal kilon” osv. Ni förstår vad jag syftar på.

Jag tycker vi slutar att se på enskilda livsmedel som nyttiga eller onyttiga, eftersom det blir så extremt förenklat. Det finns inte ett enda livsmedel som kommer göra dig ohälsosam, och inte heller ett som kommer göra dig frisk och glad och snygg. Förutom att den där bilden av mat som nyttig eller onyttig är felaktig så kan den skapa en skev relation till det vi äter. Och även för oss som har ett blodsocker att ta hand om. För mat är faktiskt något bra och absolut livsnödvändigt. Går vi bara runt och fokuserar på hur dåligt eller onyttigt det är kommer det bara skapa ångest och dåligt samvete.

– Som den gjorde för mig en gång i tiden.

Det är inte värt det. Mat behöver vi för att överleva. Både kolhydrater, fett och protein. Så som uppbyggnaden är i en kanelbulle, lasagne, korvgryta, poké bowl osv. Mat kommer göra dig glad, energirik, snygg och till en helt underbar person. Utan mat? Du kommer tappa alla dina härliga egenskaper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram