7 januari 2020 |  Mat

Mat – nyttig eller onyttig?

Tillbaka efter en tid av ledighet och sovmorgnar, sena frukostar, lata dagar osv. Så härligt men väldigt skönt att komma tillbaka till rutiner! Nu är allt fokus på mitt avtal med Novo Nordisk, min San Diego resa och att förmodligen ta hem en bra idé jag har för er som innebär matlagning på youtube!

Nog om det, jag har lätt att säga alldeles för mycket om saker som inte blir av men jag tänker att om jag skriver det så måste jag sätta fart på verksamheten!

Något som alltid, varje år får mig att bli fascinerad är första dagen på jobbet på det nya året. Jag kan tycka att det är alldeles för stor diskussion om nyårslöften så som att ”jag ska bli nyttigare”, ”jag ska träna mer”, ”jag ska gå ner x antal kilon” osv. Ni förstår vad jag syftar på.

Jag tycker vi slutar att se på enskilda livsmedel som nyttiga eller onyttiga, eftersom det blir så extremt förenklat. Det finns inte ett enda livsmedel som kommer göra dig ohälsosam, och inte heller ett som kommer göra dig frisk och glad och snygg. Förutom att den där bilden av mat som nyttig eller onyttig är felaktig så kan den skapa en skev relation till det vi äter. Och även för oss som har ett blodsocker att ta hand om. För mat är faktiskt något bra och absolut livsnödvändigt. Går vi bara runt och fokuserar på hur dåligt eller onyttigt det är kommer det bara skapa ångest och dåligt samvete.

– Som den gjorde för mig en gång i tiden.

Det är inte värt det. Mat behöver vi för att överleva. Både kolhydrater, fett och protein. Så som uppbyggnaden är i en kanelbulle, lasagne, korvgryta, poké bowl osv. Mat kommer göra dig glad, energirik, snygg och till en helt underbar person. Utan mat? Du kommer tappa alla dina härliga egenskaper!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

My diabetes diagnosis is not my fault, but what I do with it is my responsibility. I choose to advocate for better quality of life through the way we think. Diabetes isn’t the problem, it’s the way we think about it.
Small habits lead to big change.
I have the control over my diabetes management and you can have it to.
I have control over my diabetes (with helps from all these amazing equipment). And you can have it too. Make small changes, try out and maybe change again, and you’ll see positive results!
Stay educated, stay in touch, stay happy and stay positive! 💕 #t1dlookslikeme
...

295 21

My week has been though. My blood sugar has been a roller coaster (and my mood) and I had no idea why! But, now I know. I have this awful cold and this is perhaps one of the reasons. Now it’s soon a new week and I’m already feeling much better and I am gonna swing this week just like this fabulous skirt ✌🏻💙 #t1dlookslikeme ...

148 8

I don’t have an ass made of stone... But! I have rock solid control of my diabetes 😘 #t1dlookslikeme ...

192 4

Don’t forget. Keeping our blood sugars in range is good for us. And, with that said, it doesn’t matter how many units of insulin you need. Your body, your rules! #t1dlookslikeme ...

234 6
Följ mig på Instagram