7 januari 2020 |  Mat

Mat – nyttig eller onyttig?

Tillbaka efter en tid av ledighet och sovmorgnar, sena frukostar, lata dagar osv. Så härligt men väldigt skönt att komma tillbaka till rutiner! Nu är allt fokus på mitt avtal med Novo Nordisk, min San Diego resa och att förmodligen ta hem en bra idé jag har för er som innebär matlagning på youtube!

Nog om det, jag har lätt att säga alldeles för mycket om saker som inte blir av men jag tänker att om jag skriver det så måste jag sätta fart på verksamheten!

Något som alltid, varje år får mig att bli fascinerad är första dagen på jobbet på det nya året. Jag kan tycka att det är alldeles för stor diskussion om nyårslöften så som att ”jag ska bli nyttigare”, ”jag ska träna mer”, ”jag ska gå ner x antal kilon” osv. Ni förstår vad jag syftar på.

Jag tycker vi slutar att se på enskilda livsmedel som nyttiga eller onyttiga, eftersom det blir så extremt förenklat. Det finns inte ett enda livsmedel som kommer göra dig ohälsosam, och inte heller ett som kommer göra dig frisk och glad och snygg. Förutom att den där bilden av mat som nyttig eller onyttig är felaktig så kan den skapa en skev relation till det vi äter. Och även för oss som har ett blodsocker att ta hand om. För mat är faktiskt något bra och absolut livsnödvändigt. Går vi bara runt och fokuserar på hur dåligt eller onyttigt det är kommer det bara skapa ångest och dåligt samvete.

– Som den gjorde för mig en gång i tiden.

Det är inte värt det. Mat behöver vi för att överleva. Både kolhydrater, fett och protein. Så som uppbyggnaden är i en kanelbulle, lasagne, korvgryta, poké bowl osv. Mat kommer göra dig glad, energirik, snygg och till en helt underbar person. Utan mat? Du kommer tappa alla dina härliga egenskaper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram