20 maj 2020 |  Recept

Lycka, stress och pesto

Ibland känns det som att hela situationen har gjort mig lugn och sansad men ändå en aning stressad. För så fort det händer lite fler saker under dagen och fler ”to-do” så är det som jag har svårt att hantera alla känslor. Jag pratade med en kollega som sa att hemmakontoret har visat att ”vi” (kan bara prata för mig själv och mitt jobb) jobbar mer, svårt att lägga undan jobbet, mer osynk och massa mer. Jag märker av det själv och jag är en person som vill att allt ska hända på samma gång. NU!

Igår körde det ihop sig med alla möten och jag missade helt mitt möte med Novo Nordisk. Jag svor hej vilt när jag insåg det och det var inget censurerat. Ja, balkongdörren var helt öppen så antar att mina grannar fick sig ett skratt.

Tur i oturen kunde vi boka om mötet till lite senare och jag fick tillbaka mitt lugn. Mötet gick hur bra som helst och jag ser så fram emot nästa vecka! Vet inte om jag får säga något än med jag kommer att prata med en psykolog tillsammans med er! Herregud. Jag har redan handsvett. Jag får lyckokänslor när jag får jobba med delar som betyder mycket för mig och kanske även kan vara till hjälp/stöd till andra.

Nu till något annat. Nämligen PESTO! Hur gott? Så enkelt och det är väldigt gott att smeta på ett lager även på brödskivan 😉

Rosta pinjenötter (ca 25 gram) i en torr stekpanna, mixa pinjenötterna tillsammans med en kruka basilika, vitlöksklyftor och en rejäl klick olivolja! Snåla inte. Mixa sedan ner riven parmesan och smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

There are many guidelines on when it’s best to inject your insulin before food and so on. Now we know that there are many factors that can affect when you should take insulin (if you are like me on MDI). For me, I always start with the guidelines I’ve been given from my endo and then adjust and make changes for what suits me the best in different situations ☺️ •

Well, now to the point! I notice that I have a tendency to put my insulin pen on the table 😂 just because I know that I can be “charmed” by the company and the food. Just to not forget to take it, lol 😇 am I rude? Am I alone doing this 💕
...

Did you know that the actual diabetes care product may only be 10% of the total weight and volume that was delivered? •

I am proud to be a part of the @type1eu ’s amazing campaign! “Reduce Diabetes Technology waste” 💙 •

An insulin dependent diabetic may use one out of syringes, insulin pens or insulin pumps to administer insulin. They would also use glucometers, CGMs or FGMs to monitor BG. Diabetic waste generated may be different for different people depending on what tools they use. However, the waste is a problem! •

Do join the campaign and collect diabetes technology waste and follow @Type1EU on social media #ReduceDiabetesTechnologyWaste #type1eu
...

This blonde “queen of injections” have had a really lovely weekend 👸🌸 #t1dlookslikeme ...

Sun is out and so is my sensor #t1dlookslikeme ...

Följ mig på Instagram