12 maj 2020 |  Diabetes

Koffein och blodsocker

Nu när jag suttit hemma mestadels av dagarna (tror det är 2 månader nu?!) så har jag upplevt mer att koffein generellt påverkar mitt blodsocker mer. Kanske är det för att jag är mer uppmärksam och/eller andra faktorer också.

Men, det jag vet är att en kopp kaffe får mitt blodsocker att höjas en aning. Det spelar ingen roll om det är på morgonen eller om det är en eftermiddagskopp.

Det finns många studier (som det gör med allt) men nu när jag har försökt att grotta lite i ämnet hittade jag en bra från ADA. Som men allt när det kommer till diabetes och vad som påverkar blodsockret är det otroligt individuellt och koffein kan påverka både negativt och positivt.

Nu får ni också ha i åtanke hur ni dricker ert kaffe t.ex. om ni har mjölk, socker osv i som påverkar men även om det är morgon då det kan generellt behövas mer insulin än under resten av dagen.

För min egna personliga erfarenhet behöver jag någon enhet (typ 1/2 enhet) insulin till en kopp kaffe (svart) och för mig känns det het okej. Det är exakt samma sak med t.ex. light cola eller energidryck som innehåller mycket koffein!

Hur är din erfarenhet kring koffein?

2 kommentarer till “Koffein och blodsocker”

 • Intressant Sara! Jag dricker 2 koppar svart kaffe varje morron, äter inget (!!), några ägg lite senare. Men blodsockret stiger ändå, har tänkt att det är gryniningseffekten.

  • Jag vet att det på morgonen kan vara ”gryningseffekt” vilket jag också tar hänsyns till men även om jag tar 1-2 koppar påeftermiddag (äter inget) eller dricker en diet coke så höjs mitt blodsocker en aning. Därav så påverkas mitt blodsocker av koffein. Alla är vi olika 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  @saramoback

  Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

  Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

  @olehenriksen
  ...

  Följ mig på Instagram