24 februari 2022 |  Recept

Klyftpotatis – med krisp

I mitt flöde flög det förbi ett recce på potatisklyftor som såg helt magiska ut! Jag älskar potatis och har alltid gjort. Har starka minnen från min barndom då jag hade svårt att äta kött, då åt jag enbart potatis med sås. Denna variant har jag kört på nu när jag varit en del på sjukhus och maten inte smakar något alls. Då fungerar potatis alldeles utmärkt!

Men nog om det. Jag ska minsann visa er hur ni ska göra för att få klyftorna extra krispiga 🙂

Skala och skär upp i klyftor

Koka klyftorna med ca 1 tsk bakpulver. Ja, ni läste rätt. Bakpulver! i ca 5-6 minuter. De ska alltså inte bli klara

Häll av vattnet, blanda klyftorna i olja. Massa olja. På en plåt och in i ugnen på 230 grader i 25 minuter. Vänd klyftorna och ställ in plåten i ugnen i 20-25 minuter till.

De blir så krispiga och goda att det nästan känns som ett skämt. Så himla gott!

Nu ska jag jobba vidare, var en sväng i morse och gjorde ultraröntgen på mitt ena finger och min ena tå. Det blir operation om ca 1 månad på mina fötter. Frågade om jag kunde få bli sövd och det skulle inte bli några problem sa min läkare. Skönt.

Senare idag ska jag till min älskade frisör Anna på Fagr. Håret behövs en rejäl omgång

Kommentar till “Klyftpotatis – med krisp”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    @saramoback

    Följ mig på Instagram