6 november 2019 |  Diabetes

Kärleken till Chips

Här sitter jag nu i min soffa. Jag känner mig ganska lugn inför helgen, men jag vet av erfarenhet att det inte kommer hålla så länge till. Jag jobbar med min presentation inför mässan nu i helgen tillsammans med en påse chips som står på bordet bredvid datorn.

Det är så gott. När jag var liten, innan jag fick typ 1 diabetes, hade jag inga problem med att trycka en hel påse chips. Det var som att det inte fanns ett stopp.

Sen fick jag diabetes och ”fick” inte äta en hel påse chips längre. Jag gjorde tappra försök att byta ut dessa godingar till popcorn men, det är inte riktigt samma sak.

Nu när jag är äldre och mer vis (?), och lite mognare i mina smaker kan jag nöja mig till 100% av några chips – alltså, inte en hel påse. Jag vill idag inte äta en hel påse. Med den känslan och inställningen till all typ av mat, att äta lite av varje, har jag inga problem att äta lite av allt.

Det tar stopp. Tro det eller ej.

Hur ser ni på chips? eller på snack över lag? Hur gör ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram