23 november 2021 |  Recept

Julkort, en krossad spegel och friterat

Jag hade en så bra start på veckan! Vi skrattade på jobbet, pratade om vilken gurka som är bäst (den vita gurkan från Brinks är min absoluta favorit tror jag) och vi planerade hur vi ska lyckas hålla igång trots mörkret.

Tog en lugn promenad hemåt och fick se detta himla fina julkort swisha förbi!

En helt fantastisk tjej som målar tydligen julkort varje år! En viss del av pengarna går till forskning för typ 1 diabetes vilket jag anser är otroligt vackert! Och ja, tomtar kan också ha diabetes <3 Jag tror kanske jag ska skicka några julkort i år! Vad tror ni om det?

Efter jag la upp detta var det som att ”någon” ville vända på allt bra. Det började snöa, jag började frysa och mitt på gatan gick min matkasse sönder. Där stod jag och längtade hem. Men som den envisa jäkel jag är, gick jag tillbaka till affären, köpte ny påse och tänkte ”du klarar att gå i snön i 10 min till”.

Jag såg en varm dusch framför mig, som jag skulle ta så fort jag landat hemma.

Efter en dusch (så skönt när man är frusen) kom energin tillbaka och jag drog igång med att fritera burrata som jag hade hemma. Då jag har en envis kissekatt som vägrar låta mig vara ensam i köket blev det fullt upp med att se till att inget dels började brinna medan jag friterade och dels att inget levande skulle bränna sig!

Det gick bra, tills… jag hörde ett hejdundrande liv i hallen.

Sådärja. Första tanken var att det kan omöjligt ge mig 7 års olycka när det inte var jag? Eller.

Skämt å sido. Första tanken var såklart om Balthazar fortfarande levde och mådde bra. Fram med sopsäck, dammsugare för att få undan det värsta. Glas är läskigt då det flyger överallt. Alltså, överallt!

Oturen kom precis när jag stod med dammsugaren i högsta hugg då jag inser att jag tagit insulin och skulle verkligen behöva äta.

Min burrata hade svalnat en aning och det fick bli detta, mackor och några godisar…

Om jag var slut som människa sen? ja. Om jag somnade i soffan med tallriken på bröstet? Ja.

Nu är det ny dag, och jag tar nya tag! Håller tummarna för att det blir en mer rofylld tisdag!

Just ja! Friterad burrata måste ni testa! Dubbelpanerat i panko, ägg och mjöl. Olja på 180 grader och går på ca 4 minuter. Enkelt och svingott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram