8 december 2015 |  Recept

Julbröd

Ingredienser:

2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja, smält
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
2 3/4 dl mandelmjölk

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda därefter ner ägg, kokosolja och mjölk – rör om väl. Smörj in en form med exempelvis kokosolja. 
Häll i smeten och pensla brödet med lite vatten. Placera i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min. Brödet ska ha en krispig yta. Låt det svalna en stund innan servering. Förvara kylt.

Alternativ är att ha i lite russin i brödet innan det ska gräddas och även dekorera med lite mandlar och dadlar. Det tänkte jag testa nästa gång jag gör det här brödet. 

Jag är en person som älskar att ”doppa” brödet på mitt julbord och då tror jag att det passar bättre med ett frysbröd från exempelvis Semper då det här brödet blir lite mindre och smaken är inte riktigt detsamma som det klassiska vörtbrödet. Men oj vad gott det var att ha julost och senap på brödet. Perfekt att äta det till frukost eller varför inte på kvällen när sötsuget triggas igång. 

Testa! Ni kommer inte bli besvikna.

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Type 1 diabetes should never hold you back from your goals. There are no exercises specifically designed for people with diabetes, any workout you want to@do is possible. There will be highs and lows as you figure out what works for you - BUT don’t let them get you down. You’ve got this 🤘🏻💙 ...

Följ mig på Instagram