6 februari 2019 |  Diabetes

Insulinet påverkas?

Nu bor vi i ett land som har ganska så kraftiga temperatursvängningar under ett år. Från varmt till kallt. Och jag vet att många är bekymdrade över just insulinets påverkan av dessa svängningar. Nu i Stockholm är det inte lika kallt som det är i norra Norrland men jag har inte upplevt någon förändring i insulinets påverkan eller pumpen för den delen nu trots att minusgrader.

Kan tänka mig att ni som åker skidor, skridskor eller är ute en längre period i kylan behöver tänka på att lägga insulinet nära kroppen för att det inte ska frysa.

Får en del frågor om just hur jag gör och jag har nog inget riktigt bra svar på den frågan. Jag gör inte speciellt mycket åt det mer än att jag har pumpen nära kroppen. Sen antar jag att jag inte är ute i kylan speciellt länge att det skulle ha en negativ effekt på insulinet.

Hur mår ni? Har ni det kallt, blött, snö?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

This is how every Monday should feel and be like 🖤🤍 A party 💃 ...

Följ mig på Instagram