22 februari 2018 |  Diabetes

Hjälpredan för typ 1 diabetes

Köp boken på Adlibri! https://www.adlibris.com/se/bo…

Hej på er!

Jag måste berätta om vad som hände mig i tisdags. Jag var på, som ni vet, en föreläsning om matsvinn som jag tyckte var så intressant där det var en riktigt härlig energi och jag babblade på som vanligt om ditten och datten. Jag nämner i förbi-farten ”Diabeteskvinnan” och då får jag en reaktion från en kollega från en annan avdelning här på företaget.

Det visar sig att hon är författaren till denna fantastiska bok. Karolina Janson har inte själv diabetes men hennes dotter och man har typ 1 diabetes och är skriven utifrån en förälders perspektiv. Karolina förklarade att hon saknade just en bok som var tydlig när det kommer till idrott, aktiviteter, kalas och fest. I boken får man som läsare även tips för skolan, inför resor och vad man bör tänka på när ett barn med typ 1 ska sova över hos kompisar.

Jag fick upp ögonen direkt och jag läste igenom boken samma dag! Så fina bilder, bra skrivet och lätt att förstå. De böcker jag har försökt att läsa om Diabetes, mat, tröning osv har varit ganska så färglösa och känns inte alls motiverande, men denna bok gav mig inspiration och jag fick upp ögonen för hur viktigt det här är för just föräldrar vars barn som får diagnosen Diabetes typ 1 eller för personer som jag. Som har haft diabetes typ 1 i drygt 15 år.

Karolina medverkade även i Nyhetsmorgon (som jag missade) där hon och dottern Lisen tillsammans med barnläkaren Eva Örtqvist berättar om hur det är att leva med Diabetes.

Det är så fantastiskt att man kan möta personer helt plötsligt som jag gjorde med Karolina. Vi sitter dessutom väldigt nära varandra men inte haft en aning om vilka vi är. Ödet? Nu ser jag fram emot att boka in möte med Karolina och se vad vi kan göra tillsammans och lyfta detta ännu mer.

Jag tycker verkligen att boken är helt underbar och det finns en massa recept där det står utförligt hur många kolhydrater som ingår och såklart en tydlig instruktion hur man enkelt och lätt gör när man ska räkna ut insulinmängden till kolhydraterna! Jag har lärt mig såååå mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

This is how every Monday should feel and be like 🖤🤍 A party 💃 ...

Följ mig på Instagram