25 november 2019 |  Diabetes

Hba1c – hur är det möjligt?

Idag började jag veckan med ett besök hos min fantastiska diabetesläkare på Ersta här i Stockholm. Jag tycker alltid att det är så god stämning på mina besök på Ersta med både min läkare samt med min sköterska vilket gör att det känns inte ett dugg nervöst eller stressande.

Men trots det finns det en känsla av oro inför alla blodprover som tagits och även hur alla värden ser ut. Det var en rejäl FRÖJD när jag såg att mitt Hba1c låg på 36 (!!!!). Alltså hur är det ens möjligt?!

Både jag och min läkare var nog förvånade och trots ett så pass lågt värde ligger mitt snitt värde på 7.1 och jag har väldigt få känningar. Alltså, jag ligger inte pressat som så många tror.

Vad gör jag? Ja, om jag visste det så hade jag såklart delat med mig men jag tror att en viktig punkt i min vardag är att jag håller en ganska så stabil regelbundenhet i mat samt rörelse. Kort och gott, jag äter regelbundet ungefär varje dag, njuter av både kolhydrater, fett, protein och ändå kan njuta av choklad och ett glas vin spontant.

Trots ett bra hba1c värde ligger det en oro som jag vet är en stressande faktor. Jag har högt blodtryck, högt kolesterol, osv. Det gillar jag inte och mina njurar? Ska få en tid för magnetröntgen snart. En tid är bokad tydligen så ska se när den är, om den inte redan är passerad?! Har hänt förut…

Nu ska jag njuta av min andra kopp kaffe! Fira i bubbel för denna pang-måndag får jag göra när det blir helg igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram