25 november 2019 |  Diabetes

Hba1c – hur är det möjligt?

Idag började jag veckan med ett besök hos min fantastiska diabetesläkare på Ersta här i Stockholm. Jag tycker alltid att det är så god stämning på mina besök på Ersta med både min läkare samt med min sköterska vilket gör att det känns inte ett dugg nervöst eller stressande.

Men trots det finns det en känsla av oro inför alla blodprover som tagits och även hur alla värden ser ut. Det var en rejäl FRÖJD när jag såg att mitt Hba1c låg på 36 (!!!!). Alltså hur är det ens möjligt?!

Både jag och min läkare var nog förvånade och trots ett så pass lågt värde ligger mitt snitt värde på 7.1 och jag har väldigt få känningar. Alltså, jag ligger inte pressat som så många tror.

Vad gör jag? Ja, om jag visste det så hade jag såklart delat med mig men jag tror att en viktig punkt i min vardag är att jag håller en ganska så stabil regelbundenhet i mat samt rörelse. Kort och gott, jag äter regelbundet ungefär varje dag, njuter av både kolhydrater, fett, protein och ändå kan njuta av choklad och ett glas vin spontant.

Trots ett bra hba1c värde ligger det en oro som jag vet är en stressande faktor. Jag har högt blodtryck, högt kolesterol, osv. Det gillar jag inte och mina njurar? Ska få en tid för magnetröntgen snart. En tid är bokad tydligen så ska se när den är, om den inte redan är passerad?! Har hänt förut…

Nu ska jag njuta av min andra kopp kaffe! Fira i bubbel för denna pang-måndag får jag göra när det blir helg igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram