28 augusti 2017 |  Recept

Granola med choklad

Välkomnar en ny vecka och en härlig måndag!

Igår fick jag ett infall att göra en ny variant av Granola och hittade ett himla bra recept som jag gjorde om för att passa mina smaklökar samt min gluten-intolenat. Hej hopp vad bra det blev och en ny favorit. Måste definitivt göra en ny sats då jag inte vågade mig på att göra flera liter, ifall jag inte skulle gilla det. Men tji fick jag och i detta nu står en ny lite större sats i ugnen. 

Jag hade lite problem med blodsockret under gårdagen och jag tog inget insulin överhuvudtaget under dagen trots mängder av pasta och oboy-drickande. Blodsockret vägrade att stiga. Tycker inte att det är så ”jobbigt”, det som är jobbigt är att magen slår bakut när jag äter alldeles för mycket socker. Men det är en ny dag idag och jag mår Prima! Tillbaka till dagens frukost. Ni måste testa denna variant och det är otroligt enkelt att göra.

Det du behöver är 1 banan, din favorit yoghurt (turkisk yoghurt i min skål) och choklad granola (recept längre ner). Toppa med lite agavesirap och nybryggt kaffe. Varje morgon borde starta såhär, i alla fall måndagar som kan kännas lite mer tung…

Ingredienser till granolan är egentligen upp till dig själv och vad du gillar.

Jag blandade havregryn, melonkärnor, pistagenötter, pumpakärnor, 1 dl olja, 2 msk kakao, flingsalt, rejält me kakaonibs. Sätt ugnen på 170 grader, blanda alla ingredienser förutom kakaonibsen i en skål och häll över det på en bakplåtsklädd plåt. In i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och blanda ner kakonibsen! Förvara i en tätt försluten burk eller liknande och du har nu gjort en svin god granola som passar perfekt i frukostskålen. 

Är du en chokladälskare som jag så är detta ett måste!

God morgon!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram