18 december 2015 |  Recept

Glutenfria frukostfrallor

Det här receptet har jag visat förut men det är ett helt fantastiskt bröd som blir så luftigt och saftigt. Det är glutenfritt såklart. Passar perfekt som frukostbröd!

Det här tar lite mer tid än vad jag visat förut men jag kan lova att det är värt att vänta på. Och det passar ju strålande nu till helgen. Det går alldeles utmärkt att krydda brödet med pepparkakskryddor och även att tillsätta lite dadlar om man vill åt ett sötare bröd. 

Ingredienser:

1/2 paket jäst

3 dl mjölk

1 msk fiberhusk

1/2 dl fibrex

1 tsk brödkryddor

1/2 tsk salt

4 dl glutenfritt mjöl (jag använde sempers mjölmix)

solrosfrön

Gör såhär:

Smula ner jäste i en skål. Tillsätt sedan kall mjölk och oljan. Blanda även i fiberhusk, fibrex, brödkryddor och salt. Rör om till en jämn smet och låt det vila i ca 10 min. 

Tillsätt hälften av mjölet och arbeta ihop degen i en matberedare. Arbeta sedan in resten av mjölet i små portioner tills det blir som en ”vanlig” deg. 

Häll sedan degen i en spritspåse för att sedan spritsa ut degen till små bullliknande former på en bakplåtsklädd plåt. Strö lite solrosfrön och låt bullarna jäsa i 1 1/2 timme. 

Sätt ugnen på 250 grader och grädda sedan bullarna i 10-12 minuter!

Dessa är super att äta direkt efter att de är klara men går även bra att frysa in och tina i micron när suget kommer.

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

It is what it is, even in public 💙 #t1dlookslikeme ...

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Följ mig på Instagram