19 mars 2020 |  Snacks

Glutenfri Kanelubullesockerkaka

Ja, ni läste rätt. Jag har skapat kanske min första sockerkaka, glutenfri. Jag minns knappt när jag bakade något sött och det är för att jag tycker det är svårt och jag är inte så förtjust i ”söta” bakverk. Men nu som situationen lyder så har jag fått en annan typ av rastlöshet.

Vispade ägg och sötströ i en mixer
Smält smör i micro eller kastrull

Ingredienser:

2 ägg
2 dl sötströ
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
4 dl glutenfritt mjöl (Semper)
100 gram smör (smält)
2 dl mjölk
ca 2 msk fiberhusk

Sötströ + kanel

Fyllning:

2 tsk mald kanel
3/4 dl sötströ

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. När du använder sötströ kommer det inte bli lika fluffigt som ”vanligt” men vispa väl! 
Blanda vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet. Häll ner fiberhusken, lite i taget, för att se hur smeten ”reagerar”. Det tar några minuter så börja med 1 msk först.

Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

Häll 1/3 av smeten i en bakplåtsklädd sockerkakasform. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Känn efter med en potatissticka för att se, beroende på din ugn. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Jag låter bilder tala för sig själv. Vill avsluta med en hälsning till min pappa – Den här kakan skulle du ha ÄLSKAT!

Kommentar till “Glutenfri Kanelubullesockerkaka”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    @saramoback

    Type 1 diabetes should never hold you back from your goals. There are no exercises specifically designed for people with diabetes, any workout you want to@do is possible. There will be highs and lows as you figure out what works for you - BUT don’t let them get you down. You’ve got this 🤘🏻💙 ...

    Följ mig på Instagram