11 juli 2018 |  Mat

Glutenfri hamburgare

I lördags var det en fullspäckad dag. Jag tror att alla var mer eller mindre lite nervösa inför matchen, Sverige – England. Men innan det var dags för match så var det fullt upp med att ta tillvara på lördagen. Och det tänkte jag visa er nu!

Det var alldeles tomt på gatorna vilket jag kan förstå och innan jag mötte upp J så hann jag med att äta frukost och dammsuga mitt golv hemma. Kul? Näj! Vi gick i lite affärer men eftersom det tålamodet är obefintligt hos mig beslöt vi oss för att äta istället 😉 

Insulin i armen? Jupp, det går det med. Såg igår att det även är godkänt att ta insulin i fingret (?) Har inte testat det än och vet inte om jag vågar. Känns mer obehagligt..

Då klockan började närma sig match-start tog vi en kaffe och vin och delade på kalaset!

Jag åkte hem till killarna för att se matchen. Och ja, matchen sög rejält och tyckte inte alls det var spännande. Det var mer kul att underhålla en 5-åring som inte tyckte heller att matchen var så kul 😉 det ålades på golvet och åts chips mellan varven, haha! Barn är så roligt!

För att inte bli allt för nedstämda efter matchen gick vi och åt på Svenska Hamburgarköket. De har helt fantastiskt goda hamburgare och erbjuder även glutenfritt bröd samt glutenfria pommes frites. Jag tog en vegetarisk burgare som slank ner lätt som en plätt!

Sen är det ganska skralt bland mina bilder men vi jag åkte in till stan igen där jag mötte upp ett annat gäng som hade planer för kvällen. Vi drog till slut till Trädgården där kön var alldeles för lång. Åkte tillbaka till Mariatorget där vi dansade hela natten lång på Morfar Ginko!

Kände mig efter en stund ”darrig på handen” och medan drinkar beställdes gick jag till pressbyrån och köpte en korv för att inte orsaka något hemskt pga min sjukdom. När det händer, att blodsockret sjunker brukar jag inte låta det förstöra min kväll som i detta fall. Jag gör det bästa av situationen och efter en korv och en vanlig cola fick jag tillbaka energin och kunde fortsätta dansa med mina vänner! Hur bra som helst. 

En helt fantastisk lördag och kände mig otroligt nöjd och glad när jag gick hem när klockan nästan blev morgon. Tråkigt att Sverige förlorade men kul att vi ändå kom så långt som vi gjorde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram