15 februari 2020 |  Recept

Glutenfri Fish Taco

Det är lördagskväll och jag ställde in kvällens agenda och fick nya istället 😉 Fishtaco stod på kvällens meny och ja, det är första gången jag testar då jag själv varit en aning skeptiskt till det samt att jag inte vet hur jag skulle lösa själva friteringen då jag inte äger en fritös.

Men, jag gjorde slag i saken och jisses vilken succé!

Ingredienserna uppradade!
Blir lika glad jag får användning för min mandolin. En sak jag använder väldigt effektivt
Medan fisken friteras njut av ett glas av detta vin! Ett hett tips!

Fänkålsslaw
1 fänkål
1 grönt äpple
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk citronjuice
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Finhacka, eller använd mandolin, fänkål och äpple och lägg i en skål. Blanda i youghurt och citronjuice och smaka av med salt och peppar.

Fisken:

500 gram fisk – jag tog gös
1 dl glutenfritt mjöl
1 ägg
1 dl Glutenfri Panko
2 tsk Fisk taco krydda (Santa Maria)

Häll mjöl, ägget och panka i varsin skål. Skär fisken i mindre bitar och krydda varje bit med salt samt fisk-kryddan. Börja först med att vända ner fisken i mjölet, sedan i ägg och sit panko. Värm sedan en kastrull eller stekpanna rikligt med olja.

För att veta om oljan är tillräcklig varm använd en termometer eller som jag (känner mig som Macgyver) en brödbit för test. Gick hur bra som helst. Fritera varje fiskbit i ungefär 5 min på varje sida.

Servera med mjuka tacobröd, fänkålsslaw, koriander och ös på med chilimayo. Herregud vilken fröjd för både ögat och smaklökarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram