25 september 2019 |  Diabetes

Förvirrad vilken diet som är bäst?

Ni är många där ute och undrar vad jag äter och dricker dagligen, som en typ 1-diabetiker. Jag fick, som ni vet, diagnosen anorexi för några år sedan och jag levde på en diet som jag inte rekommenderar till någon. Det var 100% ohälsosamt. Trots att mitt blodsocker var helt perfekt så gillade kroppen det inte alls. Den slutade mer eller mindre att fungera. Det var farligt. Jag var en ung kvinna som var så förvirrade över vilken typ av diet som var den mest perfekta för mig. Vegan, Paleo, lågkolhydrat, keto? Är du förvirrad som jag var? Vad tusan ska man äta egentligen?

Idag är jag så trött på dessa ”wellness influencer” om att promota som att deras sätt är det enda sättet att vara hälsosam och få ett riktigt bra blodsocker. Alltför många influencer delar sina åsikter om produkter och dieter med världen utan att vara medvetna om att deras följare ofta tar orden och ordet som ett sanningsenligt faktum.

Visste ni att vi får faktiskt mer näring från mat som vi faktiskt gillar!

Jag äter nu en balanserad diet, eller kost som känns som ett bättre ord. Det betyder att jag äter protein, kolhydrater, fett. Det fungerar för mig och jag är glad, pigg, orkar och frisk. Jag ”botade” mig själv från min ätstörning med mat.

Mitt mål är att kombinera mat som medicin och undvika ”Diabetes mat” (vad nu det betyder?!). Det här fungerar för mig och det gör mig lycklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram