25 september 2019 |  Diabetes

Förvirrad vilken diet som är bäst?

Ni är många där ute och undrar vad jag äter och dricker dagligen, som en typ 1-diabetiker. Jag fick, som ni vet, diagnosen anorexi för några år sedan och jag levde på en diet som jag inte rekommenderar till någon. Det var 100% ohälsosamt. Trots att mitt blodsocker var helt perfekt så gillade kroppen det inte alls. Den slutade mer eller mindre att fungera. Det var farligt. Jag var en ung kvinna som var så förvirrade över vilken typ av diet som var den mest perfekta för mig. Vegan, Paleo, lågkolhydrat, keto? Är du förvirrad som jag var? Vad tusan ska man äta egentligen?

Idag är jag så trött på dessa ”wellness influencer” om att promota som att deras sätt är det enda sättet att vara hälsosam och få ett riktigt bra blodsocker. Alltför många influencer delar sina åsikter om produkter och dieter med världen utan att vara medvetna om att deras följare ofta tar orden och ordet som ett sanningsenligt faktum.

Visste ni att vi får faktiskt mer näring från mat som vi faktiskt gillar!

Jag äter nu en balanserad diet, eller kost som känns som ett bättre ord. Det betyder att jag äter protein, kolhydrater, fett. Det fungerar för mig och jag är glad, pigg, orkar och frisk. Jag ”botade” mig själv från min ätstörning med mat.

Mitt mål är att kombinera mat som medicin och undvika ”Diabetes mat” (vad nu det betyder?!). Det här fungerar för mig och det gör mig lycklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

#Dexcom is looking extra trendy in this dress 💄 And extra fashionable bc I
know this tiny thing, continuous glucose monitor, will keep me not worrying about my diabetes 🖤

#ad #dexcomwarrior #dexcomg6 #t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #dexcomg6
...

Living with diabetes is not always easy. We need to put all the parts together - health, exercise, mental health. Because it`s not just the insulin that affects. Having that said, I`m glad that spring is on its way bc it makes my diabetes management so much easier ☀️🤍 ...

“Strike a pose” means “to stand or sit with your body in particular position” 🤌🏻 ...

I’m blue da ba dee 💙✌🏻 ...

Följ mig på Instagram