25 september 2019 |  Diabetes

Förvirrad vilken diet som är bäst?

Ni är många där ute och undrar vad jag äter och dricker dagligen, som en typ 1-diabetiker. Jag fick, som ni vet, diagnosen anorexi för några år sedan och jag levde på en diet som jag inte rekommenderar till någon. Det var 100% ohälsosamt. Trots att mitt blodsocker var helt perfekt så gillade kroppen det inte alls. Den slutade mer eller mindre att fungera. Det var farligt. Jag var en ung kvinna som var så förvirrade över vilken typ av diet som var den mest perfekta för mig. Vegan, Paleo, lågkolhydrat, keto? Är du förvirrad som jag var? Vad tusan ska man äta egentligen?

Idag är jag så trött på dessa ”wellness influencer” om att promota som att deras sätt är det enda sättet att vara hälsosam och få ett riktigt bra blodsocker. Alltför många influencer delar sina åsikter om produkter och dieter med världen utan att vara medvetna om att deras följare ofta tar orden och ordet som ett sanningsenligt faktum.

Visste ni att vi får faktiskt mer näring från mat som vi faktiskt gillar!

Jag äter nu en balanserad diet, eller kost som känns som ett bättre ord. Det betyder att jag äter protein, kolhydrater, fett. Det fungerar för mig och jag är glad, pigg, orkar och frisk. Jag ”botade” mig själv från min ätstörning med mat.

Mitt mål är att kombinera mat som medicin och undvika ”Diabetes mat” (vad nu det betyder?!). Det här fungerar för mig och det gör mig lycklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

There are many guidelines on when it’s best to inject your insulin before food and so on. Now we know that there are many factors that can affect when you should take insulin (if you are like me on MDI). For me, I always start with the guidelines I’ve been given from my endo and then adjust and make changes for what suits me the best in different situations ☺️ •

Well, now to the point! I notice that I have a tendency to put my insulin pen on the table 😂 just because I know that I can be “charmed” by the company and the food. Just to not forget to take it, lol 😇 am I rude? Am I alone doing this 💕
...

Did you know that the actual diabetes care product may only be 10% of the total weight and volume that was delivered? •

I am proud to be a part of the @type1eu ’s amazing campaign! “Reduce Diabetes Technology waste” 💙 •

An insulin dependent diabetic may use one out of syringes, insulin pens or insulin pumps to administer insulin. They would also use glucometers, CGMs or FGMs to monitor BG. Diabetic waste generated may be different for different people depending on what tools they use. However, the waste is a problem! •

Do join the campaign and collect diabetes technology waste and follow @Type1EU on social media #ReduceDiabetesTechnologyWaste #type1eu
...

This blonde “queen of injections” have had a really lovely weekend 👸🌸 #t1dlookslikeme ...

Sun is out and so is my sensor #t1dlookslikeme ...

Följ mig på Instagram