23 februari 2018 |  Mat

Flygplansmat

Jag älskar ju att resa och nu senast åkte jag till Los Angeles vilket är en av de längre flygrutterna. Som diabetiker och som allergisk mot både gluten och jordnötter kan det inte vara det lättaste. Jag brukar ALLTID beställa, såklart, glutenfri kost och såklart jordnötsfritt! 

Då jag inte äter någon annan kost utifrån min diabetes brukar jag inte beställa någon annan ”kost” för det.

Hör var alltså ett av målen på flygresan till USA. Det varierar verkligen mellan vilket bolag man åker med och även tiden man åker. Kyckling, ris sallad, ost och bröd!

På hemresan var det lite bättre standard på maten. Dock var det glutenfria brödet så otroligt torrt och stort (fick världens minsta smörpaket som räckte till 1/10 av brödet). Men kyckling, sötpotatis och sallad är ett säkert kort.

Frukosten som serverades ”glutenfri” var under all kritik. Samma torra och stora bröd och kokt kyckling?! Jag bad till slut om att få en yoghurt, då jag såg de andra resenärerna få det. För yoghurt är ju glutenfritt och tyckte det var så märkligt att jag skulle få kyckling som frukost alternativ när jag kan äta yoghurt som alla andra! 

Jag hade även sparat frukten sen middagen innan som jag hade i yoghurten vilket var tur. Sen hade jag själv med mig cashewnötter som jag hade i också då brödet inte var något jag ens kunde ”skölja” ner med kaffe. 

När det är så långa flygningar brukar jag alltid ta med mig ex nötter, barer och lite godis (haha) för att jag vet hur långtråkigt det kan bli. Och för att tiden ska gå är det bästa att underhålla sig med att äta. 

Fick frågan om hur blodsockret fungerar under en så pass lång flygning (12 timmar) då man sitter still osv. Men det gick väldigt bra och blodsockret höll sig stabilt! Skönt! 

Hur brukar ni göra när ni ska flyga? Beställer ni specialmat? Köper på flygplatsen? Köper extra snacks och mat av flygvärdinnan? 

På LAX innan jag skulle flyga till Sverige igen fick jag ”problem”. De restauranger som fanns hade ingenting som var glutenfritt förutom en ceasarsallad som inte alls lockade. Jag fick göra en specialbeställlning och köpa till en hel del extra-tillägg för att ens kunna kalla det för ”lunch”. Det glutenfria utbudet var och ör inte det bästa i USA…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram